Cele mai citite
 


Persoană decedată, suspectată de infectare cu gripă nouă neconfirmată de Ministerul Sănătăţii
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 47 de ani din comuna Suliţa judeţul Botoşani a murit, marţi dimineaţă, la domiciliul său, iar autorităţile iau în calcul varianta ca acesta să fi fost bolnav de gripă cu virus A/H1N1.
Poliţiştii au limitat accesul în zonă, iar membrii familiei bărbatului nu au voie să iasă din casă.

Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, preşedinte al Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, susţine că acest caz este tratat, deocamdată, ca 'moarte suspectă', fiind aşteptate rezultatele necropsiei pentru a fi luate măsurile care se impun.

Ministerul Sănătăţii a fost informat despre acest caz.

Medicii au recoltat probe pentru a fi trimise la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş'.

Oana Grigore, director de comunicare în Ministerul Sănătăţii, a declarat, pentru AGERPRES, că nu se confirmă niciun deces prin caz de gripă cu virusul A/H1N1, precizând că în cazul pacientului decedat la Botoşani este vorba despre un bărbat de 47 de ani, fumător, obez, care nu a fost văzut de niciun medic.

'Familia a spus că acesta şi-a cumpărat Coldrex de la farmacie fără să aibă vreo prescripţie medicală, iar simptomele nu erau de gripă nouă', a spus Oana Grigore.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
DSP Botoşani: Cauza decesului bărbatului de la Suliţa nu este gripa nouă Cauza morţii bărbatului de 47 de ani din comuna botoşăneană Suliţa nu a fost infecţia cu virusul A/H1N1, ci o pneumonie lobară.
Botoşani: Prefectul cere o anchetă urgentă în cazul femeii decedate din cauza gripei noi Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a solicitat autorităţilor sanitare să efectueze, în regim de urgenţă, o anchetă în cazul femeii din localitatea Bucecea decedată în această săptămână ca urmare a îmbolnăvirii cu noua formă de gripă.
Botoşani: Al doilea caz de îmbolnăvire cu gripă nouă a unui copil de un an Autorităţile sanitare din Botoşani au înregistrat al doilea caz de îmbolnăvire cu gripă nouă la un copil de un an. Micuţul, care a contactat virusul A/H1N1 este copilul unui medic care lucrează pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean.
Botoşani: Doi membri ai familiei unui bărbat mort săptămâna trecută, confirmaţi cu A/H1N1 Doi membri ai familiei unui bărbat care a murit în urmă cu o săptămână au fost confirmaţi ca fiind bolnavi cu gripă nouă, potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Gheorghe Apetroaie.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.