Cele mai citite
 


Bihor: Liceu închis până vineri din cauza gripei noi
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a hotărât marţi să continue, până vineri inclusiv, suspendarea activităţii la Liceul 'Don Orione' din Oradea, stabilită luni, ca urmare a confirmării virusului A/H1N1 la o elevă, dar existând şi doi profesori suspecţi de îmbolnăvire.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Bihor, Dorel Ţârţ, decizia a fost luată marţi, în cadrul întâlnirii Comitetului de Coordonare din cadrul DSP Bihor pentru prevenirea şi combaterea gripei A/H1N1, desfăşurată pe baza analizei anchetei epidemiologice efectuate luni, 9 noiembrie, la Liceul 'Don Orione' din Oradea şi discutarea aspectelor constatate cu personalul de conducere al liceului menţionat şi conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bihor.

Decizia suspendării activităţii didactice la liceul orădean a avut în vedere şi faptul că mai există două cazuri suspecte de gripa A/H1N1 la cadrele didactice, acestea fiind îndrumate spre secţia de boli infecţioase din Oradea.

Medicul a precizat că elevii care au intrat în contact cu colega bolnavă pentru care există confirmat diagnosticul de gripa A/H1N1, identificaţi prin ancheta epidemiologică, sunt izolaţi la domiciliu, în supravegherea medicilor de familie la care sunt înscrişi pe liste.

În perioada de carantină, în liceul în care învaţă 174 de elevi se vor efectua curăţenia generală, dezinfecţia curentă şi dezinfecţia terminală, coordonată de specialiştii DSP Bihor în ziua de joi.

Conducerea DSP Bihor a informat despre această situaţie Centrul de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Anchetă epidemiologică a DSP la FMF, după ce trei studenţi străini au fost depistaţi cu TBC Oradea, 27 oct /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică Bihor desfăşoară o anchetă epidemiologică la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, după ce în rândul studenţilor s-au înregistrat trei cazuri de TBC.
Bihor: Anchetă epidemiologică la un spital orădean pentru salmoneloză Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor efectuează o anchetă epidemiologică la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" unde analizele de laborator, supervizate de DSP, au confirmat 19 cazuri de salmoneloză.
Bihor: Două cazuri noi de gripă A/H1N1 la Oradea Două cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, la sfârşitul săptămânii trecute, de Institutul Cantacuzino, ambele persoane - o elevă şi un şofer de TIR - fiind internate şi se află sub tratament la secţia de boli infecţioase din Oradea.
Bihor: Părinţii cu copii mici, solicitaţi de DSP să îi prezinte la medicii de familie pentru vaccinarea antirujeolică Oradea, 4 ian /Agerpres /- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Bihor a anunţat miercuri că în perioada 3 -18 ianuarie se va desfăşura campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 9-11 luni şi a copiilor restanţieri la această vaccinare.
Bihor: Medicii atrag atenţia asupra riscului parazitării cu căpuşe Oradea, 12 apr/ Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor atrage atenţia asupra riscului parazitării cu căpuşe, în 2015 fiind înregistrate cu 40% mai multe cazuri faţă de 2014.
Bihor: Grădiniţă închisă temporar de Direcţia de Sănătate Publică Oradea, 2 mar /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a dispus suspendarea activităţii grădiniţei din localitatea Tămaşda, frecventate de peste 20 de copii, în urma constatării unor nereguli igienico-sanitare de funcţionare, se arată într-un comunicat remis miercuri de DSP Bihor.