Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Al doilea caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat, marţi, în judeţul Dâmboviţa, la un elev de 14 ani din comuna Niculeşti, iar colegii de clasă ai acestuia au fost izolaţi la domiciliu pentru şapte zile.
Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, în cursul zilei de marţi s-a efectuat dezinfectarea şcolii din Niculeşti şi toţi contacţii din clasa unde învaţă elevul depistat cu virusul gripei noi au fost izolaţi la domiciliu pentru şapte zile.
''La acest moment se efectuează ancheta epidemiologică la Niculeşti. Nu ştim cum a contactat elevul gripa de tip nou. El este internat de vineri la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Capitală'', a declarat, pentru AGERPRES, doctorul Rodica Stancu, din cadrul DSP Dâmboviţa.
Membrii familiei elevului şi colegii acestuia vor fi testaţi pentru a se stabili dacă şi aceştia au contactat boala în cazul în care vor avea simptome specifice gripei noi.
Primul caz de gripă nouă în Dâmboviţa a fost confirmat, săptămâna trecută, la un bărbat de 32 de ani din Târgovişte. Acesta a fost cazat la Sinaia, la hotelul unde mai multe zeci de persoane au contactat virusul gripei noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Un nou caz de gripă A/H1N1 la un elev Un al doilea caz de gripă de tip nou a fost înregistrat, în cursul zilei de marţi, în clasa a IX-a B a Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan' din Alba Iulia, la un elev, după ce, de dimineaţă, a fost confirmată infectarea cu virusul A/H1N1 la o elevă, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate...
Dâmboviţa: Primul caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ Primul caz de gripă nouă în Dâmboviţa a fost confirmat, miercuri seara, la un bărbat de 32 de ani din Târgovişte.
Satu Mare: Primul caz de gripă A/H1N1 Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a anunţat marţi existenţa primului caz de gripă nouă din judeţ.
Maramureş: Un nou caz de gripă A/H1N1 Un nou caz de gripă nouă la un bărbat de 34 de ani din municipiul Sighetu Marmaţiei a fost confirmat marţi, după ce cu o zi în urmă o femeie gravidă şi fiul ei de 4 ani, din comuna Săcălăşeni, au fost internaţi la Spitalul de Boli Contagioase din municipiul Baia Mare cu diagnostic identic.
Fotbal: Un al doilea caz de gripă A/H1N1 la Manchester City Clubul de fotbal Manchester City a confirmat miercuri un al doilea caz de gripă A/H1N1, cu care a fost diagnosticat mijlocaşul slovac Vladimir Weiss, care s-a alăturat celui al atacantului Craig Bellamy.
Dâmboviţa: Cinci noi cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în judeţ Cinci noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate, vineri, în judeţul Dâmboviţa, la trei elevi, un profesor şi un tânăr de 23 de ani, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP).