Cele mai citite
 


Rusia poate depăşi epidemia de gripă într-o săptămână (medicul-sanitar şef)
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Actuala epidemie de gripă, inclusiv A/H1N1, ar putea fi depăşită în decurs de o săptămână, dacă fiecare dintre noi ar respecta toate măsurile de prevenire şi recomandările medicilor, a declarat marţi şeful serviciului sanitar al Rusiei (Rospotrebnadzor), Ghennadi Onişcenko, în cadrul audierilor din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal), transmite ITAR-TASS.
'Totul depinde de fiecare în parte. Dacă vom respecta măsurile de prevenire şi recomandările specialiştilor, vom putea pune capăt gripei într-o săptămână în Rusia', a afirmat Onişcenko, subliniind că nimic grav nu s-a întâmplat, întrucât la fiecare 30-40 de ani apare câte un virus nou.

'Actualuil virus a stat prea mult şi este timpul să plece', a apreciat medicul-sanitar şef al Rusiei, care s-a pronunţat categoric împotriva oricăror determinări ale pandemiei de gripă. 'Nu există gripă porcină sau aviară. Este o prostie', a concluzionat el.

Mai mult, şeful Rospotrebnadzor consideră că în Ucraina se înregistrează un nivel mediu de contaminare cu gripă, iar întreaga isterie pe acest subiect are la origine situaţia politică din ţară, în particular campania electorală în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 17 ianuarie 2010.

'Nivelul îmbolnăvirilor de gripă este mediu în Ucraina, dar acolo e prea multă politică. În genere, oamenii suferă de viroze, dar din cauza sistemului sanitar precar şi a politicianismului s-a creat în impresia că în Ucraina se întâmplă o catastrofă', a afirmat Onişcenko, într-o declaraţie pentru ITAR-TASS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
VIRUSUL A/H1N1 Pese o sută de decese din cauza gripei porcine în Rusia în ultimele săptămâni Cel puţin 107 persoane, între care opt copii şi patru femei însărcinate, au murit în ultimele săptămâni în Rusia din cauza epidemiei de gripă porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei ţări, transmite EFE joi.
SUA: Epidemia de 'gripă porcină' a cauzat 147 de decese de la începutul anului, în California Epidemia de 'gripă porcină' (A/H1N1), care continuă să se manifeste cu o mare virulenţă în statul american California, a cauzat, numai de la începutul acestui an, 147 de decese, pe segmentul de vârstă de până la 65 de ani, au anunţat reprezentanţi ai Departamentului de sănătate publică al statului american...
Cum se transmite gripa porcină la oameni Madrid, 4 mai /Agerpres/ - La fel cum oamenii pot transmite, cu relativă uşurinţă, virusul gripei la porci şi animalele pot face acelaşi lucru la oameni. Iar aceasta deoarece organismul lor dispune de receptorul uman al virusului şi, prin urmare, îl pot contracta şi apoi transmite. Este ceea ce se crede...
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.