Cele mai citite
 


Alba: Un nou caz de gripă A/H1N1 la un elev
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un al doilea caz de gripă de tip nou a fost înregistrat, în cursul zilei de marţi, în clasa a IX-a B a Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan' din Alba Iulia, la un elev, după ce, de dimineaţă, a fost confirmată infectarea cu virusul A/H1N1 la o elevă, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Mircea Lămurean.
Cursurile?şcolare au fost suspendate, începând de marţi, la clasa respectivă, pentru şapte zile, perioadă în care elevilor li s-a recomandat să rămână izolaţi la domiciliu. Totodată, sala de clasă a fost dezinfectată.
Primele cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Alba în cursul serii de luni, la trei membri ai aceleaşi familii, întorşi recent din Italia, de la Roma, aceştia fiind izolaţi la domiciliu, unde urmează tratament de specialitate.
Cel de-al patrulea caz a fost confirmat în cursul dimineţii de marţi, după ce iniţial fata a fost suspectă de gripă sezonieră.
Primele suspiciuni de contaminare cu virusul A/H1N1 au fost semnalate în Alba la mijlocul săptămânii trecute.
În judeţ, în ultima săptămână, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Alba, Cristina Galoş, au fost înregistrate un număr de 2.180 de cazuri afecţiuni respiratorii, cu 446 cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă. Au fost constatate 1.842 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care s-au internat 83 de cazuri, şi 338 de cazuri diagnosticate cu pneumonie, cu 133 de spitalizări.
Conform specialiştilor epidemiologi, numărul cazurilor cu afecţiuni respiratorii se încadrează în limitele prevăzute pentru această perioadă a anului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Al doilea caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat, marţi, în judeţul Dâmboviţa, la un elev de 14 ani din comuna Niculeşti, iar colegii de clasă ai acestuia au fost izolaţi la domiciliu pentru şapte zile.
Satu Mare: Primul caz de gripă A/H1N1 Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a anunţat marţi existenţa primului caz de gripă nouă din judeţ.
Alba: Primele cazuri de gripă nouă din judeţ Primele cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în cursul serii de luni, în judeţul Alba, la trei membri ai aceleaşi familii, întorşi recent din Italia, iar o elevă de clasa a IX-a este suspectă de contaminare cu virusul A/H1N1.
Dâmboviţa: Primul caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ Primul caz de gripă nouă în Dâmboviţa a fost confirmat, miercuri seara, la un bărbat de 32 de ani din Târgovişte.
Alba: Primele suspiciuni de gripă nouă Două persoane din Alba Iulia, din care una întoarsă recent din străinătate, sunt suspecte de contaminare cu virusul A/H1N1, acestea fiind primele astfel de cazuri înregistrate în judeţul Alba.
Alba: O elevă şi o studentă, diagnosticate cu gripă nouă Numărul cazurilor de gripă nouă înregistrate în Alba a ajuns la 11, după ce, în cursul zilei de marţi, au fost confirmate încă două îmbolnăviri, respectiv cel al unei eleve de liceu şi al unei studente.