Cele mai citite
 


Satu Mare: Primul caz de gripă A/H1N1
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a anunţat marţi existenţa primului caz de gripă nouă din judeţ.
Directorul DSP Satu Mare, Dorel Coica, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că persoana bolnavă este un bărbat de aproximativ 40 de ani care lucra ca şofer pe TIR. El a efectuat un transport de marfă din Italia, iar la intrarea în ţară, prin judeţul Timişoara, le-a spus vameşilor că nu se simte bine, având simptomele gripei noi: tuse, dureri în gât şi o stare generală alterată.
Bărbatului i s-au recoltat probe biologice, au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, unde s-a confirmat că este vorba despre virusul A/H1N1.
Bărbatul a refuzat internarea şi a preferat să se întoarcă acasă, în judeţul Satu Mare.
Pentru a preîntâmpina răspândirea virusului, o echipă de medici l-a vizitat acasă pe bolnav şi a cerut membrilor familiei să nu intre în contact cu alte persoane, iar cei doi copii ai familiei să nu meargă la şcoală cel puţin şapte zile.
Dorel Coica a precizat că bolnavul nu a primit medicamente specifice pentru gripa nouă, având o formă uşoară a acestei boli.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Primul caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ Primul caz de gripă nouă în Dâmboviţa a fost confirmat, miercuri seara, la un bărbat de 32 de ani din Târgovişte.
Bihor: Două cazuri noi de gripă A/H1N1 la Oradea Două cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, la sfârşitul săptămânii trecute, de Institutul Cantacuzino, ambele persoane - o elevă şi un şofer de TIR - fiind internate şi se află sub tratament la secţia de boli infecţioase din Oradea.
Alba: Un nou caz de gripă A/H1N1 la un elev Un al doilea caz de gripă de tip nou a fost înregistrat, în cursul zilei de marţi, în clasa a IX-a B a Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan' din Alba Iulia, la un elev, după ce, de dimineaţă, a fost confirmată infectarea cu virusul A/H1N1 la o elevă, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate...
Dâmboviţa: Al doilea caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat, marţi, în judeţul Dâmboviţa, la un elev de 14 ani din comuna Niculeşti, iar colegii de clasă ai acestuia au fost izolaţi la domiciliu pentru şapte zile.
Vaslui: Încă cinci cazuri de gripă A/H1N1 confirmate în judeţ Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, marţi, încă cinci cazuri de gripă nouă la pacienţi din judeţul Vaslui.
Maramureş: Primul caz de gripă A/H1N1 la Baia Mare Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare au semnalat, miercuri, prima îmbolnăvire cu gripă A/H1N1 în municipiul Baia Mare, fiind vorba de o femeie în vârstă de 46 de ani, întoarsă recent din Spania.