Cele mai citite
 


Hunedoara: Două noi cazuri de suspiciune de gripă nouă
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un adolescent de 14 ani din Brad şi un bărbat de 32 de ani din satul hunedorean Peşteana, de lângă Haţeg, au fost internaţi, marţi, în spitalele din Deva, respectiv Vulcan, după ce medicii au apreciat că bolnavii ar putea avea gripă nouă.
Adolescentul din Brad tuşea, dar medicii au decis ca el să fie izolat deoarece tatăl băiatului lucrează ca şofer de TIR pe curse internaţionale şi a străbătut ţări în care au fost confirmate cazuri de gripă nouă.
'Băiatul tuşeşte, dar nu pare să fie cu risc de îmbolnăvire de gripă nouă. I s-au recoltat probe ce au fost trimise la analize, pentru mai multă siguranţă, având în vedere faptul că tatăl său este şofer pe curse internaţionale, iar acum nu se află în ţară', a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Al doilea caz suspect de infecţia cu virusul A/H1N1 este fiul unei femei de 55 de ani care a fost internată în spitalul din Hunedoara, bolnavă de gripă nouă. Bărbatul de 32 de ani a venit recent din Italia. El s-a prezentat, marţi, cu o stare de răceală, la spitalul din Petroşani şi apoi a fost internat la secţia de Boli Infecţioase din oraşul Vulcan, având în vedere faptul că mama sa era deja bolnavă de gripă nouă. Tânărului i-au fost recoltate probe ce au fost trimise la analize în Bucureşti.
Cazul femeii de 55 de ani internată în spitalul din Hunedoara este singurul confirmat de gripă nouă din judeţul Hunedoara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cinci noi cazuri În cazul a cinci persoane din judeţul Argeş există suspiciuni de gripă nouă, probele recoltate de la pacienţi fiind trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, a anunţat vineri directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Anca Alexandrescu, transmite...
Harghita: Încă două eleve, bolnave de gripă nouă Două noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost depistate, luni, în judeţul Harghita, numărul cazurilor ajungând la 23.
Hunedoara: Primele două cazuri suspecte de gripă nouă Un băiat de zece ani şi bunica sa, în vârstă de 55 de ani, din satul hunedorean Peşteana, în apropiere de Haţeg, au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului municipal din Hunedoara, fiind suspecţi de gripă nouă.
Galaţi: Încă patru cazuri de gripă nouă Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Moise, a anunţat, vineri, confirmarea de către Centrul de referinţă pentru gripa nouă a patru noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 la Galaţi.
Vrancea: Încă patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă Patru noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost identificate, joi, la nivelul judeţului Vrancea.
Hunedoara: Primul caz confirmat de gripă nouă, în judeţ O femeie în vârstă de 55 de ani, din satul hunedorean Peşteana, lângă Haţeg, a fost diagnosticată cu gripă nouă, în urma testelor efectuate pentru depistarea virusului A/H1N1, bolnava fiind internată, în urmă cu patru zile, în secţia de boli infecţioase a Spitalului municipal din Hunedoara.