Cele mai citite
 


Încă o şcoală cu gripă nouă în municipiul Suceava
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Petru Carcalete, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că la Şcoala generală nr.1 din municipiul Suceava s-a înregistrat primul caz confirmat de gripă nouă, la un un elev de clasa a VIII-a.
Carcalete a spus că suspiciunea s-a constatat vineri, iar marţi DSP a confirmat existenţa virusului gripal A/H1N1.
Şeful IŞJ Suceava a precizat că un medic din cadrul DSP Suceava a consultat elevii din clasa respectivă şi a luat probe pentru analize, pentru a se vedea dacă mai sunt şi alte cazuri, clasa fiind închisă şi urmând a fi dezinfectată.
O altă unitate de învăţământ suceveană este închisă de săptămâna trecută, Şcoala Creştină Filadelfia, unde a fost confirmat un nou caz de gripă nouă.
Valerian Morariu, şeful Serviciului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Suceava, a spus că la această şcoală cursurile vor fi reluate pe data de 12 noiembrie, în condiţiile în care 15 elevi au fost confirmaţi clinic şi epidemiologic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Alţi trei elevi confirmaţi cu gripă nouă Adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat, vineri, că, în ultimele 24 ore, au fost confirmate alte trei cazuri de gripă pandemică A/H1N1, la doi elevi de clasa a IX-a şi un elev de clasa a XI-a, fără a preciza unităţile şcolare, având în vedere că prin ordin...
Suceava: 20 de cazuri de gripă nouă, într-o săptămână Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că în judeţ s-au diagnosticat clinic, în ultima săptămână, 104 cazuri suspecte de gripă nouă A/H1N1, dintre care 20 au fost confirmate la Institutul Cantacuzino.
Suceava: Caz de gripă nouă în judeţ Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că la un sucevean întors din Grecia, în data de 6 noiembrie, s-a confirmat infecţia cu virusul gripal A/H1N1.
Al patrulea deces de gripă nouă în judeţul Suceava Numărul deceselor cauzate de virusul A/H1N1 pandemic în judeţul Suceava a ajuns la patru, ultimul caz fiind anunţat în cursul zilei de luni.
Vâlcea: Primul caz de gripă nouă în judeţ Primul caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 a fost confirmat în judeţul Vâlcea, potrivit declaraţiilor dr.Ioan Mihail, director adj. la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea.
Suceava: Doar două persoane cu gripă nouă au rămas internate În compartimentul de boli acute respiratorii din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava se mai află internate doar două persoane depistate cu forme medii de gripă nouă, a declarat, marţi, directorul medical al spitalului Doina Elena Ganea, precizând că, în perioada 6 - 10 noiembrie...