Cele mai citite
 


Baschet: Fostul baschetbalist american Kareem Abdul-Jabbar suferă de leucemie
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul baschetbalist american kareem Abdul-Jabbar, unul dintre cei mai celebri sportivi din generaţia sa, suferă de o leucemie cu evoluţie lentă, a anunţat marţi canalul CNN.
Acest cancer al sângelui şi al măduvii osoase a fost diagnosticat ''în decembrie anul trecut'', a explicat Abdul-Jabbar (62 ani), mărturisind că atunci a crezut că nu mai are ''decât câteva luni sau săptămâni de trăit''.
Însă leucemia de care suferă este de tipul cu evoluţie lentă, iar fostul sportiv a afirmat că ''se simte foarte bine''.
''Trebuie să-mi fac teste ale sângelui în mod regulat, să iau medicamente. Dacă voi face asta, poate fi ţinută sub control această formă de leucemie şi pot trăi o viaţă activă'', a adăugat el.
Kareem Abdul-Jabbar, pe numele său adevărat Ferdinand Lewis Alcindor înainte de convertirea la islamism, este considerat unul dintre cei mai buni jucători de baschet din toate timpurile. Înalt de 2,18 m, Abdul-Jabaar a jucat în NBA între 1970 şi 1989 şi deţine recordul punctelor marcate în Liga nord-americană de baschet: 38.387.
Devenit între timp şi actor, el figurează pe genericul ultimului film al lui Bruce Lee, ''Jocul morţii''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un registru al donatorilor onorifici va exista şi în România Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un registru al donatorilor onorifici de celule stem pentru bolnavii de leucemie va exista şi în România, de la 1 septembrie, a dat asigurări, duminică, premierul Emil Boc, invitat la postul de televiziune PRO TV, iniţiatorul campaniei ''Avem viaţă în sânge''.
Site destinat pacienţilor cu leucemie mieloidă cronică, lansat la Bucureşti Site-ul www.mycmllife.eu/ro, destinat pacienţilor cu leucemie mieloidă cronică (LMC), a fost lansat marţi la Bucureşti de Bristol-Myers Squibb.
Baschet: Oscar Schmidt declară că s-a vindecat de cancer Fostul jucător brazilian Oscar Schmidt, una dintre figurile majore ale baschetului din ţara sa, a afirmat că s-a vindecat şi a învins cancerul, precizând, la prima conferinţă de presă după ce i-a fost extirpată o tumoră pe creier, că în continuare vrea să muncească, "nu văd o viaţă diferită de acum înainte"...
Baschet: Chauncey Hardy a ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni cu patru leziuni pe creier Baschetbalistul american Chauncey Hardy a ajuns la Spitalul de urgenţă Bagdasar Arseni cu patru leziuni pe creier, o leziune frontală cu un hematom constituit şi alte două-trei în evoluţie, dar care nu se ştia cum vor evolua, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Alexandru Bica, purtătorul de cuvânt...
Dorica Dan (ARCR): Nu există pacienţi cu leucemie mieloidă cronică pe lista de aşteptare la tratament Aproximativ 1.300 de români au leucemie mieloidă cronică, iar în prezent nu există pacienţi cu această afecţiune pe lista de aşteptare la tratament, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Române de Cancere Rare, Dorica Dan.
Ziua de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, marcată sâmbătă printr-un apel la solidaritate Ziua Internaţională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică este marcată pe 22 septembrie printr-un apel la solidaritate pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la diagnostic, tratament şi îngrijire, informează un comunicat remis vineri de Asociaţia Română de Cancere Rare - ARCrare.