Cele mai citite
 


Măsuri preventive împotriva răspândirii virusului A/H1N1 în şcolile sectorului 1
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal A/H1N1 au fost intensificate de autorităţile sectorului 1 în toate unităţile de învăţământ după confirmarea primelor cazuri la Colegiul German Goethe.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a dispus, marţi, achiziţionarea de material dezinfectant cu care se va interveni zilnic pentru sterilizarea tuturor sălilor de clasă.
De asemenea, se precizează în comunicat, toate unităţile de învăţământ din sector sunt dotate cu echipamente de dezinfectare a mâinilor, care sunt folosite atât de către elevi, cât şi de către cadrele didactice, la intrarea în unităţile de învăţământ şi în sălile de sport.
Ca măsură suplimentară, starea de sănătate a elevilor va fi evaluată atât de personalul medical specializat din şcoli, cât şi de personalul medical al Complexului Multifuncţional ''Caraiman''.
''În sectorul 1 nu există o epidemie de gripă, ci doar câteva cazuri la nivelul Colegiului Goethe. Nu vrem să stârnim panică în rândul cetăţenilor. Primăria sectorului 1 şi autorităţile sanitare competente au luat măsurile necesare prevenirii răspândirii virusului gripal prin igienizarea zilnică a tuturor unităţilor şcolare după finalizarea orelor de curs. Asigur locuitorii sectorului 1 că am luat toate măsurile necesare pentru siguranţa copiilor noştri'', a declarat edilul sectorului 1, Andrei Chiliman.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1 continuă aplicarea măsurilor de prevenire a gripei AH1N1 Primăria Sectorului 1 anunţă continuarea măsurilor pentru protejarea elevilor şi profesorilor din Sectorul 1 împotriva noului virus gripal A/H1N1 şi menţinerea acestora pe toată perioada existenţei riscului de îmbolnăvire cu gripa nouă.
Galaţi: Măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1 Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a convocat, luni, o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru analiza îmbolnăvirilor cu virusul gripal A/H1N1.
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Rusia poate depăşi epidemia de gripă într-o săptămână (medicul-sanitar şef) Actuala epidemie de gripă, inclusiv A/H1N1, ar putea fi depăşită în decurs de o săptămână, dacă fiecare dintre noi ar respecta toate măsurile de prevenire şi recomandările medicilor, a declarat marţi şeful serviciului sanitar al Rusiei (Rospotrebnadzor), Ghennadi Onişcenko, în cadrul audierilor din Duma...
Măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu virusul A/H1N1 în Voluntari Norme de igienă sporite în transportul local, dezinsecţia şcolilor şi controale amplificate în rândul elevilor sunt doar câteva dintre măsurile luate de autorităţile locale de la Voluntari, privind prevenirea şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1.
Unităţile de învăţământ din sectorul 1, igienizate după votare Unităţile de învăţământ din sectorul 1 al Capitalei în care vor fi organizate secţii de votare vor fi igienizate, în noaptea de duminică spre luni, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului gripal A/H1N1.