Cele mai citite
 


Suceava: Lipsă acută de medici urgentişti
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judeţul Suceava se confruntă cu o lipsă acută de medici urgentişti, a declarat marţi directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Suceava, Daniel Martiniuc.
El a susţinut că, în cazul în care autorităţile locale nu vor lua măsuri ferme foarte curând, s-ar putea ca serviciul să rămână cu doar doi sau trei medici urgentişti.
'Ţin să vă aduc aminte că Suceava se confruntă cu o mare problemă în ceea ce priveşte medicii de urgenţă şi cei de specialitate care să folosească toată aparatura cu care sunt dotate maşinile noi. Trebuie făcut ceva cât mai repede şi e nevoie de o implicare a autorităţilor locale şi judeţene pentru a reuşi să atragem noi medici în judeţul nostru sau măcar să-i păstrăm pe medicii rezidenţi la noi în oraş' - a afirmat Daniel Martiniuc.
Şeful SJA a adăugat că specialiştii din urgenţă sunt tot mai atraşi de salariile mari primite în Occident pentru aceeaşi muncă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Ambulanţă de 700.000 de lei, nefolosită din lipsa medicilor de urgenţă Deficitul de medici urgentişti face ca o ambulanţă performantă, achiziţionată cu fonduri europene pentru SMURD Suceava, să fie nefolosită, a declarat presei, miercuri, şeful ISU Suceava, col. Dan Hoffman.
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Suceava: Rezidenţi angajaţi pentru a lucra pe ambulanţa performată, dar nefolosită de la SMURD Ambulanţa achiziţionată în toamna trecută şi nefolosită de SMURD Suceava din lipsa personalului calificat va ieşi la intervenţii începând de luna viitoare, a declarat presei, miercuri, prefectul de Suceava, Florin Sinescu.
Suceava: Spitalul Judeţean nu are dotări pentru tratarea marilor arsuri Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu poate trata arsuri grave, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai bine dotate spitale judeţene din ţară, a declarat presei, marţi, directorul medical al unităţii sanitare, Tiberius Brădăţan.
Botoşani: O persoană muşcată de viperă nu a putut fi tratată la Spitalul Judeţean Mavromati, din lipsă de vaccin Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani au fost în imposibilitatea de a asigura tratamentul de specialitate în cazul unui pacient muşcat de viperă, din cauza lipsei vaccinului antiviperin, a declarat, luni, medicul şef al Unităţii de primire a Urgenţelor, Petrică Rădăuceanu.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...