Cele mai citite
 


A/H1N1: 174 de morţi, peste un milion de bolnavi în Ucraina
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de gripă şi dificultăţile respiratorii acute au afectat peste un milion de ucraineni şi au provocat moartea a 174 de persoane, transmite din Kiev AFP.
În total, 67 de cazuri de A/H1N1 au fost înregistrate marţi /comparativ cu 65 luni/, dintre care 14 au decedat, a precizat ministrul adjunct al sănătăţii, Vasil Lazorâşneţ, într-o conferinţă de presă.

Precedentul bilanţ, publicat luni de Ministerul Sănătăţii, indica 969.000 de persoane bolnave de la declanşarea epidemiei la jumătatea lunii octombrie şi 155 de decese.

Aproape 53.000 de ucraineni au fost spitalizaţi, a indicat ministerul, subliniind că 13 regiuni şi capitala Kiev sunt în continuare pradă epidemiei.

Numărul de bolnavi care primesc îngrijiri intensive a scăzut cu aproape un sfert, la circa 330 de pacienţi, a adăugat Lazorâşneţ, exprimându-şi satisfacţia în legătură cu acest element pozitiv.

Ministerul a făcut apel la ucraineni să se vaccineze împotriva gripei de sezon şi a cerut Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ să furnizeze Ucrainei 15 milioane de doze de vaccin împotriva virusului H1N1 care nu este încă atestat în Ucraina, a indicat responsabilul.

Preşedintele Viktor Iuşcenko a subliniat la rândul său necesitatea pentru ţară de a se pregăti pentru un al doilea val probabil de epidemie.

Misiunea OMS, care se află în Ucraina de o săptămână, a considerat posibil luni un nou val de contaminări în următoarele luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Ucraina: 67 de morţi de gripă, Biserica Ortodoxă se roagă pentru bolnavi Şaizeci şi şapte de persoane au decedat în Ucraina din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni de Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce Biserica Ortodoxă ucraineană a început oficierea unor slujbe speciale pentru sănătatea naţiunii.
Turcia: patru decese de gripa A/H1N1, 15 morţi în total Patru persoane au decedat miercuri din cauza virsului A/H1N1, ceea ce ridică la 15 numărul total al morţilor de noua gripă în Turcia, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP.
Epidemie de Ebola în Uganda: 14 morţi /OMS/ O epidemie de febră hemoragică datorată virusului mortal Ebola a izbucnit la începutul lunii iulie în vestul Ugandei şi a ucis deja 14 persoane, a anunţat sâmbătă biroul local al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Epidemie de holeră în Tanzania: 74 de morţi şi circa 5.000 de persoane contaminate (OMS) Tanzania se confruntă cu o epidemie de holeră de mare amploare, 74 de persoane au decedat şi aproximativ 5.000 de cazuri au fost confirmate până în prezent, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.