Cele mai citite
 


Arad: A treia şcoală închisă din cauza gripei noi
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liceul german 'Adam Muller Guttenbrunn' din municipiul Arad şi-a suspendat cursurile, miercuri, pentru o perioadă de 7 zile, din cauza gripei noi.
Este a treia instituţie de învăţământ din judeţul Arad care îşi întrerupe cursurile, după
Colegiul Naţional 'Moise Nicoară' şi Şcoala generală nr. 18 din municipiul Arad.

De asemenea, cursurile clasei a VI-a C de la Liceul Pedagogic din Arad se suspendă, de miercuri, tot pentru o perioadă de 7 zile.

Dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al DSP Arad, a precizat, miercuri, că în judeţ numărul total al cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 este de 44 şi anume 40 de cazuri în municipiul Arad şi câte un caz în localităţile Curtici, Măderat, Sânleani şi Tisa Nouă.

Potrivit medicului, formele de boală sunt uşoare şi medii, cei mai mulţi bolnavi (27) având vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.

'Sunt trei focare în evoluţie. În municipiul Arad sunt 30 de cazuri, între cele confirmate aflându-se şi un asistent medical de la Unitatea de primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Un număr de 12 bolnavi au fost declaraţi vindecaţi', a precizat dr. Dana Negru.

Ea a menţionat că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 16 suspiciuni de gripă la adulţi, dintre care 5 internate (11 forme uşoare, 4 forme medii); au fost recoltate 12 probe biologice pentru a fi transmise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

La copii au fost înregistrate 7 suspiciuni de gripă, cu 6 internări (5 forme medii şi o formă severă), precum şi o formă uşoară izolată la domiciliu. De asemenea au fost recoltate probe biologice, de la 4 bolnavi suspicionaţi de a fi contaminaţi cu virusul A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: A doua şcoală închisă în municipiul Arad, din cauza gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Arad şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad au decis suspendarea cursurilor pentru şapte zile la încă o şcoală din municipiul Arad, din cauza elevilor care s-au îmbolnăvit de gripă nouă.
Alte 13 cazuri de gripă nouă confirmate în judeţul Arad Arad, 29 nov /Agerpres/- Alte 13 cazuri de gripă nouă au fost confirmate în judeţul Arad, totalul persoanelor contaminate cu cu virusul A/H1N1 în acest judeţ ajungând la 75.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Maramureş: Ecograf nou pentru Unitatea de Primiri Urgenţe de la SJU Baia Mare Baia Mare, 18 feb /Agerpres/- Preşedintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, a declarat joi că organizaţia urmează să achiziţioneze un ecograf destinat Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.