Cele mai citite
 


DSP Botoşani: Cauza decesului bărbatului de la Suliţa nu este gripa nouă
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cauza morţii bărbatului de 47 de ani din comuna botoşăneană Suliţa nu a fost infecţia cu virusul A/H1N1, ci o pneumonie lobară.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Gheorghe Apetroaie, a afirmat, miercuri, că rezultatele examenului anatomo-patologic indică faptul că moartea bărbatului a survenit în urma unei 'pneumonii lobare'.

'O asemenea leziune nu poate fi constituită în mai puţin de 14 zile. Pneumonia lobară este specifică infecţiei bacteriene şi nu celei virale', a declarat Apetroaie.

Bărbatul a murit, marţi dimineaţă, la domiciliul său, iar autorităţile locale au luat în calcul, în primă fază, varianta ca acesta să fi fost bolnav de gripă cu virus A/H1N1.

Cu toate acestea, chiar în cursul zilei de marţi, Oana Grigore, director de comunicare în Ministerul Sănătăţii, declara, pentru AGERPRES, că nu se confirmă niciun deces de gripă cu virusul A/H1N1, precizând că în cazul pacientului decedat la Botoşani este vorba despre un bărbat fumător, obez, care nu a fost văzut de niciun medic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Persoană decedată, suspectată de infectare cu gripă nouă neconfirmată de Ministerul Sănătăţii Un bărbat de 47 de ani din comuna Suliţa judeţul Botoşani a murit, marţi dimineaţă, la domiciliul său, iar autorităţile iau în calcul varianta ca acesta să fi fost bolnav de gripă cu virus A/H1N1.
Botoşani: Doi membri ai familiei unui bărbat mort săptămâna trecută, confirmaţi cu A/H1N1 Doi membri ai familiei unui bărbat care a murit în urmă cu o săptămână au fost confirmaţi ca fiind bolnavi cu gripă nouă, potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Gheorghe Apetroaie.
Botoşani: Încă 37 de noi cazuri de gripă nouă Autorităţile sanitare din Botoşani au confirmat, miecuri, existenţa a 37 noi cazuri de gripă nouă în judeţ.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Al doilea caz de îmbolnăvire cu gripă nouă a unui copil de un an Autorităţile sanitare din Botoşani au înregistrat al doilea caz de îmbolnăvire cu gripă nouă la un copil de un an. Micuţul, care a contactat virusul A/H1N1 este copilul unui medic care lucrează pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...