Cele mai citite
 


Argeş: Doi copii de naţionalitate franceză, depistaţi cu gripă nouă
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi copii de naţionalitate franceză care locuiesc împreună cu familiile în Piteşti au fost depistaţi cu gripă nouă, virusul fiind contractat, cel mai probabil, de la fiul unei alte familii de francezi, care frecventează acelaşi loc de joacă, transmite corespondentul AGERPRES.
'Sunt două cazuri în care a fost confirmată prezenţa virusului A/H1N1. Este vorba de doi copii care au intrat în contact cu fiul unei femei de cetăţenie franceză, depistată anterior cu gripă nouă', a declarat miercuri directorul coordonator al DSP Argeş, doctor Anca Alexandrescu.
Fiul femeii nu a prezentat simptome, întrucât şi el şi tatăl au primit tratament de specialitate după ce mama a fost depistată cu gripă nouă, însă se pare că a fost în continuare purtător al virusului pe care l-a transmis celor doi colegi de joacă.
Potrivit directorului coordonator al DSP Argeş, unui al patrulea copil, care frecventa acelaşi loc de joacă, i-au fost recoltate probe care au fost trimise la analize, urmând să se stabilească dacă este la rândul lui purtător al virusului A/H1N1.
În judeţul Argeş, au fost confirmate, de la începutul anului, opt cazuri de gripă nouă, însă patru dintre acestea au fost descoperite în ultimele două săptămâni. Primul a fost depistat un adolescent de 15 ani, întors dintr-o excursie în Israel, apoi femeia de 31 de ani, angajată a unei societăţi cu capital străin din Piteşti, care îşi vizitase recent familia din Franţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cinci noi cazuri În cazul a cinci persoane din judeţul Argeş există suspiciuni de gripă nouă, probele recoltate de la pacienţi fiind trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, a anunţat vineri directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Anca Alexandrescu, transmite...
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice O femeie de 31 de ani cu cetăţenie franceză, care a prezentat simptome specifice gripei noi, se află sub supraveghere medicală, rezultatele analizelor, aşteptate marţi, urmând să confirme sau să infirme diagnosticul, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Zeci de persoane monitorizate în cazul adolescentului depistat cu gripă nouă Un număr de 74 de persoane care au călătorit în Israel împreună cu adolescentul din Piteşti diagnosticat cu gripă nouă vor fi monitorizate, pentru a se stabili dacă au contractat virusul, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Tănără revenită din Marea Britanie, suspectă de gripă nouă O tânără de 22 de ani din Piteşti, care a revenit recent din Marea Britanie, este suspectă de gripă nouă, rezultatele analizelor urmând să fie primite în cursul zilei de joi, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Argeş: Adolescent diagnosticat cu gripă nouă Un adolescent de 15 ani din Piteşti, întors recent dintr-o călătorie în Israel, a fost diagnosticat cu gripă nouă, fiind trimis la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti, transmite corespondentul AGERPRES.