Cele mai citite
 


R. Moldova: Aproape 500 de cazuri de gripă A, patru decese
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Până la momentul actual, în Republica Moldova au fost confirmate 467 de cazuri de gripă pandemică, iar patru persoane au decedat în urma infectării cu acest virus.
Ministrul sănătăţii, Vladimir Hotineanu, a anunţat miercuri în cadrul unei şedinţe de lucru la guvern că cele mai multe cazuri - peste 60% - au fost înregistrate la Chişinău. Totuşi, el a declarat că situaţia înregistrată în acest moment nu îndeplineşte criteriile pentru a fi declarată stare de epidemie.

Hotineanu a mai anunţat că miercuri seara la Chişinău vor ajunge cele 200.000 de doze de preparate antigripale, achiziţionate de guvern, care vor fi acordate gratuit pacienţilor, dar şi persoanelor cu risc de infectare cu virusul gripal A(H1N1). Autorităţile moldovene aşteaptă şi circa 20.000 de doze din România, la finele acestei luni.

Săptămâna viitoare, în Republica Moldova urmează să ajungă şi peste un milion de măşti, dar în acest moment acestea sunt insuficiente în farmacii.

Unele secţii din mai multe spitale, în special din Chişinău, au fost reprofilate, pentru ca să poată fi internaţi bolnavii de gripă. În spitale şi grădiniţe a fost introdusă starea de carantină, iar şcolile şi universităţile au fost închise pentru o săptămână. Autorităţile nu exclud prelungirea vacanţei elevilor şi studenţilor, dar decizia urmează să fie luată de guvern.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În R. Moldova ar putea fi declarată stare de epidemie Chişinău, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Este posibil ca săptămâna viitoare în Republica Moldova să fie declarată stare de epidemie, a declarat ministrul sănătăţii de la Chişinău, Vladimir Hotineanu.
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
(Corespondenţă Agerpres) A patra victimă a gripei A în R. Moldova - un copil de 5 ani Al patrulea caz de deces, cauzat, după toate probabilităţile, de gripa A (H1N1) a fost înregistrat în Republica Moldova, fiind vorba de un copil de numai cinci ani.
(Corespondenţă) Primele cazuri de gripă A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 25 ian - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Medicii din Republica Moldova au depistat primele două cazuri de gripă A(H1N1) din această iarnă, inclusiv la un copil de patru ani.
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.
(Corespondenţă) R. Moldova: Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) Gripa de tipul A (H1N1) a făcut prima victimă din această iarnă în Republica Moldova.