Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii a decis începerea vaccinării împotriva HPV
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Anton Irimie, a anunţat că, în urma campaniei promovate de MS privind vaccinarea împotriva Human Papilloma Virus (HPV), s-a decis ca, pe lângă screening, să se facă şi vaccinarea, având în vedere datele deloc îmbucurătoare privind incidenţa cancerului uterin.
El a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea din cauza acestei boli, de 6,3 ori mai mare decât în celelalte ţări, cu o incidenţă de 27,65% la mia de locuitori în ţara noastră.
Potrivit secretarului de stat, în fiecare an sunt diagnosticate cu această boală peste 3.400 de femei, înregistrându-se 40.000 de cazuri anual. El a explicat că tratamentul pentru cancer de col uterin de stadiu 2 este de aproximativ de 70 de milioane de euro.
'Pornind de la aceste evidenţe, Ministerul Sănătăţii susţine vaccinarea, pentru că el are responsabilitatea asigurării sănătăţii populaţiei', a subliniat secretarul de stat.
Vaccinarea nu este obligatorie, dar este ferm recomandată de autorităţile medicale naţionale şi internaţionale pentru că este foarte util, eficient şi sigur.
Secretarul de stat a subliniat că statisticile demonstrează că vaccinarea adolescentelor împotriva HPV şi screeningul periodic prin testul Papanicolau pot preveni 24% din cazurile de cancer de col uterin.
El a explicat că această boală poate ucide şi din cauza ignoranţei, Irimie subliniind că este o formă de cancer care poate fi tratat, dacă este depistat la timp, iar prin această vaccinare poate fi şi prevenit.
Compania a realizat un sondaj de opinie pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, pe un grup ţintă de 1.044 de părinţi cu fete care sunt eleve în clasele a VI-a şi a VII-a.
Cercetarea sociologică a relevat că 52% dintre cei care şi-au exprimat o decizie sunt de acord ca fiica lor să primească acest vaccin, a afirmat conf. dr. Alexandru Rafila.
Rafila a susţinut că 90% dintre părinţii intervievaţi consideră că acest vaccin trebuie să fie oferit gratuit în cadrul programului naţional de imunizare, iar 24% dintre părinţii intervievaţi au răspuns că au nevoie de mai multe informaţii pentru a lua o decizie. Aderenţa cea mai mare este a populaţiei din Ardeal, a precizat dr. Rafila, care a explicat că părinţii vor fi înştiinţaţi înaintea începerii campaniei, urmând să îşi dea acordul.
Campania de vaccinare demarează pe 23 noiembrie, în prima etapă fiind vaccinate fetiţele din clasele a VI-a şi a VII-a cu prima doză de vaccin, urmând ca în lunile ianuarie şi mai 2010 să le fie administrate a doua şi a treia doză.
Amalia Canton, director general al Ministerului Sănătăţii, a precizat că se va proceda similar altor campanii de vaccinare şcolare: fetiţele vor fi vaccinate de medicul şcolar sau, după caz, de medicul de familie care are în arondare şcoala respectivă. Înainte de vaccinare, fiecare elevă va fi evaluată de medic, iar ulterior administrării vaccinului va fi supravegheată timp de 15 minute.
Se estimează că vor fi vaccinate în această campanie 110.000 de fetiţe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Cristian Irimie: Cancerul de col poate fi prevenit Bucureşti, 20 mai /Agerpres/ - România ocupă primul loc în Europa în ceea ce priveşte incidenţa şi mortalitatea în cazul carcinomului de col uterin.
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
Mecanismele si diagnosticul infectiei cu HPV Afla care sunt mecanismele prin care se produce infectia cu HPV si cum poate fi aceasta diagnosticata.
Corina Silvia Pop: Prevenţia şi programele de screening, cheia supravieţuirii în materie de cancer Prevenţia şi programele de screening reprezintă cheia supravieţuirii în materie de cancer, motiv pentru care se impune implicarea medicilor de familie, a medicinei primare în diagnosticul precoce şi în managementul oncologic, a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Corina Silvia Pop...
A început campania de vaccinare împotriva HPV Sursa: Agerpres Campania de vaccinare împotriva Human Papilloma Virus (HPV), raspunzator de cancerul de col uterin, a început, luni, în scoli pentru 110.000 de fetite de clasa a IV-a. Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, anuntase declansarea acestei campanii nationale, în cadrul careia vaccinarea...
Dr. Adrian Pană: Campania naţională de vaccinare anti-HPV ar putea începe în luna martie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Adrian Pană a afirmat, miercuri, că vaccinarea împotriva HPV ar putea începe în luna martie, pentru un grup ţintă de 10-14 ani.