Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Peste 3.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 3.500 de bistriţeni au fost diagnosticaţi în ultima săptămână cu viroze respiratorii, numărul acestora fiind aproape dublu faţă de săptămâna precedentă şi chiar triplu faţă de situaţia din aceeaşi perioadă a anului trecut.
Potrivit datelor comunicate de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud, în săptămâna 2-8 noiembrie, au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii 3.530 de pacienţi, dintre care 51 au ajuns pe patul de spital, faţă de numai 1.266 cazuri în 2008, cu 20 de internări.
Specialiştii din cadrul ASP consideră că numărul mare de viroze se explică prin faptul că bistriţenii, speriaţi de gripa nouă, au preferat să se prezinte la medic la primele simptome de răceală, pentru a fi siguri că nu sunt infectaţi cu virusul A/H1N1, spre deosebire de alte dăţi, când alegeau să se trateze acasă, fără a cere un sfat medical.
Cele mai multe cazuri de viroze au fost raportate la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani (1.177 de pacienţi) şi la tinerii între 15 şi 29 de ani (910 cazuri), dar în spital au ajuns în special copiii mici, cu vârsta între 1 şi 4 ani, fiind vorba de 23 de internări din 768 de pacienţi.
Bistriţenilor cu viroze respiratorii li se adaugă alte 147 de persoane cu pneumonie, dintre care 18 au fost internaţi, numărul acestora fiind în creştere cu 23 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe diagnostice de acest tip au fost puse pacienţilor care au între 30 şi 64 de ani, şapte dintre aceştia având nevoie de asistenţă spitalicească.
Din fericire, în judeţul Bistriţa-Năsăud nu s-a raportat niciun caz de gripă sezonieră sau gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: Un alt caz de gripă nouă şi restricţionări în spital din cauza virozelor Bistriţa, 23 feb /Agerpres/ - O femeie de 32 de ani este cel de-al cincilea caz de gripă AH1N1 confirmat de la începutul acestui an în judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), iar în Spitalul Judeţean de urgenţă Bistriţa accesul vizitatorilor a fost...
Bistriţa-Năsăud: Peste 2.800 de persoane au contactat viroze respiratorii într-o săptămână Peste 2.800 de bistriţeni au contactat în ultima săptămână diverse forme de viroze respiratorii, cei mai mulţi pacienţi fiind copii până în 14 ani, potrivit datelor afişate, miercuri, pe site-ul Autorităţii de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Peste 1.700 de copii cu diverse forme de viroze în ultima săptămână Peste 1.700 de copii din judeţul Bistriţa-Năsăud au ajuns la medic săptămâna trecută cu diverse forme de viroze respiratorii, dintre care 48 au necesitat internarea, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 3.000 de bistriţeni s-au îmbolnăvit din cauza virozelor într-o săptămână Aproape 3.000 de bistriţeni s-au prezentat săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, numărul acestora crescând cu 800 de persoane faţă de săptămâna precedentă, potrivit statisticilor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30 de bebeluşi internţi în spital cu pneumonie şi viroze în numai o săptămână Un număr de 27 de bebeluşi din Bistriţa-Năsăud, cu vârsta de până la un an, au ajuns în spital săptămâna trecută, 19 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu pneumonie, iar alţi opt cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate...