Cele mai citite
 


Tulcea: Laborator sanitar-veterinar la standarde europene
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La 50 de ani de la înfiinţarea primului laborator sanitar-veterinar din judeţul Tulcea, directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Octavian Ciprian Alic, şi autorităţi tulcene au inaugurat, miercuri, un nou laborator.
Primele demersuri pentru realizarea proiectului au fost făcute încă din 1999, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) obţinând în 2006 două milioane de euro pentru modernizarea laboratorului judeţean.
'Modernizarea laboratorului ne-a permis acreditarea a 88 de metode de analiză, la nivel naţional situându-ne printre primele laboratoare din ţară din acest punct de vedere', a declarat directoarea DSVSA, Marilena Tertiş.
La rândul său, directorul general adjunct al APDRP, Octavian Ciprian Alic, a menţionat că la nivel naţional, în baza fondurilor SAPARD, sunt modernizate 16 laboratoare sanitar-veterinare, proiectul din Tulcea urmând să fie înscris într-o carte albă a proiectelor de succes.
'În ceea ce priveşte proiectele privind modernizarea celorlalte 15 laboratoare sanitar-veterinare, am reuşit să prelungim până în aprilie 2010 prin act adiţional termenul limită pentru proiectele care nu au fost finalizate, astfel încât să nu prejudiciem proiectele în curs. Au fost trei sau patru DSV-uri care au avut probleme şi ştiu că din ele, cu o singură excepţie, proiectele se vor realiza, iar o sumă destul de mică va rămâne în încărcarea bugetului de stat pe anul viitor, iar toate laboratoarele vor fi realizate pentru a putea considera această investiţie ca o referinţă a programului SAPARD', a menţionat directorul general adjunct al APDRP, Octavian Ciprian Alic.
Modernizarea laboratorului sanitar-veterinar a însemnat şi realizarea unui incinerator de deşeuri ecologic, neutralizator pentru deşeurile din laborator, valoarea totală a echipamentelor tehnologice achiziţionate pentru laborator fiind de peste un milion de euro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: DSVSA confirmă prezenţa antraxului în Casimcea Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a reuşit marţi să izoleze bacilul antrax în analizele de laborator efectuate pe carnea sechestrată la finele săptămânii trecute dintr-o gospodărie privată din comuna Casimcea.
Tulcea: Furnizorii locali din programul guvernamental "Lapte şi corn", în atenţia Consiliului Judeţean Prefectura judeţului Tulcea va înainta Consiliului Judeţean (CJ) raportul întocmit de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu privire la neregulile constatate în anul şcolar 2015-2016 în derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn'.
Tulcea: Numărul focarelor de rabie, în creştere Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a înregistrat de la începutul acestui an 11 cazuri de rabie, de cel puţin trei ori mai multe decât cel de anul trecut.
Tulcea: Campanie pentru eradicarea leucozei din Deltă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a demarat o campanie pentru eradicarea focarelor de leucoză enzotică bovină, în contextual în care judeţul se numără printre cele cu cele mai multe focare de leucoză enzotică bovină din ţară.
Tulcea: Primul caz de rabie din acest an Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a înregistrat primul caz de rabie din acest an, în apropiere de localitatea Fântâna Mare.
Tulcea: Aproximativ 10% din centrele de comercializare a peştelui, închise temporar Aproximativ 10% din centrele de comercializare a produselor piscicole din judeţul Tulcea sunt închise temporar în această perioadă din cauza lipsei peştelui, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea urmând să demareze luna viitoare o acţiune de verificare a tuturor unităţilor...