Cele mai citite
 


Suceava: Caz de gripă nouă în judeţ
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că la un sucevean întors din Grecia, în data de 6 noiembrie, s-a confirmat infecţia cu virusul gripal A/H1N1.
Potrivit DSP Suceava, pacientul este izolat la domiciliu, în timp ce contacţii din familie, cu probleme respiratorii, au fost îndrumaţi către unităţile sanitare de specialitate.
Totodată, DSP a precizat că un copil de 3 ani, din comuna Cajvana, a fost internat în Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, cu insuficienţă respiratorie severă si este suspect de gripă nouă.
Copilului i s-au recoltat probe biologice, iar acestea au fost trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
DSP Suceava a comunicat, de asemenea, că începând de miercuri numai cazurile severe de gripă nouă vor fi tratate cu medicamente antivirale ca Tamiflu, restul bolnavilor urmând să primească tratament obişnuit cu medicamente împotriva răcelii. Decizia privind gravitatea afecţiunii va fi luată de fiecare medic în parte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Alţi trei elevi confirmaţi cu gripă nouă Adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat, vineri, că, în ultimele 24 ore, au fost confirmate alte trei cazuri de gripă pandemică A/H1N1, la doi elevi de clasa a IX-a şi un elev de clasa a XI-a, fără a preciza unităţile şcolare, având în vedere că prin ordin...
Suceava: Doar două persoane cu gripă nouă au rămas internate În compartimentul de boli acute respiratorii din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava se mai află internate doar două persoane depistate cu forme medii de gripă nouă, a declarat, marţi, directorul medical al spitalului Doina Elena Ganea, precizând că, în perioada 6 - 10 noiembrie...
Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121 Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Suceava: Gravidă internată în spital cu gripă nouă Suceava, 18 dec /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat, în ultimele 24 de ore, alte şapte cazuri noi de gripă pandemică, în judeţul Suceava.
Suceava: Gravidă confirmată cu gripă nouă Suceava, 2 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la o femeie de 31 de ani, din Rădăuţi, gravidă în luna a patra.
Suceava: Numărul persoanelor cu A H1N1 internate a scăzut semnificativ Numărul persoanelor infectate cu virusul gripal A/H1N1 a scăzut semnificativ în ultimele 48 de ore în judeţul Suceava.