Cele mai citite
 


Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
'Cei doi bolnavi se află internaţi în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad, unde urmează tratament medical, ei neprezentând forme severe de boală. Se efectuează ancheta epidemiologică în vederea identificării şi supravegherii contacţilor' - a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Până în momentul de faţă, în judeţul Vaslui s-au înregistrat 13 cazuri de gripă nouă confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Pentru toate acestea s-au luat măsuri de limitare a răspândirii virusului.
În actualul context epidemiologic, reprezentanţii DSP au recomandat limitarea activităţilor şcolare şi extraşcolare care implică deplasarea în afara unităţilor de învăţământ, un exemplu reprezentându-l schimbul de experienţă şcolară care implică vizite de studiu din şi în ţările învecinate Ucraina, Bulgaria şi Moldova. De asemenea, cetăţenilor li s-a sugerat să evite pe cât posibil călătoriile atât în ţară, cât şi în străinătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Încă cinci cazuri de gripă A/H1N1 confirmate în judeţ Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, marţi, încă cinci cazuri de gripă nouă la pacienţi din judeţul Vaslui.
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 a ajuns la şase Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la şase, Institutul Cantacuzino confirmând, marţi, prezenţa virusului A/H1N1 la alţi doi elevi din Miercurea Ciuc.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Mehedinţi: Cazurile suspecte de gripă nouă, neconfirmate Rezultatul analizelor medicale trimise joi de Institutul Cantacuzino din Bucureşti infirmă infectarea cu virusul A/H1N1 a celor două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din Vânju Mare, judeţul Mehedinţi.
Vaslui: Trei noi cazuri de gripă A/H1N1 Vaslui, 8 nov /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat duminică existenţa a noi cazuri de gripă nouă în judeţul Vaslui la trei elevi de clasa a XII-a, unul de la Colegiul 'Gheorghe Roşca Codreanu' din Bârlad şi doi de la Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' din Vaslui.
Mehedinţi: Trei cazuri de gripă nouă, confirmate Trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Marinică Stoian.