Cele mai citite
 


Vrancea: Se aşteaptă dozele de vaccin împotriva gripei A/H1N1
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au solicitat de la Ministerul Sănătăţii alocarea a 48.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1.
Conform medicilor specialişti, programul de vaccinare împotriva gripei noi se va adresa, în special, elevilor cu vârsta de peste 6 ani, studenţilor dar şi personalului medico-sanitar.
Dozele de vaccin vor fi aduse din import şi vor ajunge la DSP Vrancea la sfârşitul acestei luni.
Referitor la programul de vaccinare împotriva gripei sezoniere, reprezentanţii DSP urmează să încheie contractul cu Institutul Cantacuzino din Bucureşti, cel care a câştigat licitaţia şi care va distribui vaccinul antigripal obişnuit.
'În funcţie de vaccinul care va ajunge primul, vom începe campania de vaccinare. Deocamdată, vaccinul împotriva gripei A/H1N1 va fi doar pentru elevi şi studenţi, iar vaccinul obişnuit va fi pentru copiii şi bătrânii bolnavi cronic. Între cele două vacinuri trebuie să existe cel puţin o lună de pauză. Nu se poate face concomitent sau unul după altul', a afirmat medicul Marina Maiorov, şeful departamentului de epidemiologie al DSP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Institutul 'Cantacuzino' a oferit cel mai mic preţ pentru vaccinul antigripal Institutul 'Cantacuzino' Bucureşti a oferit cel mai mic preţ de achiziţie pentru vaccinul antigripal la licitaţia organizată, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Vrancea: Campania de vaccinare nu a început Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a achiziţionat, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
O treime din suceveni vor fi vaccinaţi antigripal Campania de vaccinare antigripală va demara în judeţul Suceava la jumătatea acestei luni, după ce dozele de vaccin vor fi repartizate medicilor de familie din judeţ.