Cele mai citite
 


56 cazuri de gripă nouă confirmate într-o zi
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în ultimele 24 de ore, până în prezent fiind înregistrate în România 1.057 de cazuri de gripă nouă, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii.
Potrivit raportărilor date publicităţii de MS, au fost înregistrate, în urma confirmării, cazuri noi în judeţele Alba - 1, Arad - 6, Bacău - 8, Braşov - 2, Buzău - 2, Călaraşi - 1, Dâmboviţa - 1, Dolj - 2, Galaţi - 6, Hunedoara - 1, Iaşi - 5, Prahova - 2, Sibiu - 2, Suceava - 1, Vaslui - 2, Ilfov - 2 şi în Bucureşti - 12.
În urma confirmării de cazuri cu gripa A/H1N1 în colectivităţi şcolare, în ultimele 24 ore şi în funcţie de investigaţiile epidemiologice care s-au realizat, s-a luat decizia suspendării cursurilor şcolare pentru şapte zile în judeţul Dâmboviţa, din 10 noiembrie, la Şcoala Generală nr. 2 Ciocănari, comuna Niculeşti - clasa a III-a şi a VIII-a, care funcţionează în paralel în acelaşi imobil.
Miercuri au fost sistate cursurile la Liceul 'Marin Preda' din Bucureşti, la Liceul Gutenbrunn din Arad, la Şcoala Generală nr. 16 (pentru nevoi speciale) din Miercurea Ciuc, care va fi închisă până vineri pentru dezinfecţie, la decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita.
De asemenea, în Capitală au fost închise clasa a IX-a A de la British School, clasa a IX-a F de la Liceul 'Iulia Hasdeu' şi clasa a IX-a E de la Liceul Eminescu.
În Bacău au fost închise la Grupul Şcolar 'Dumitru Mangeron' - clasa a IX-a F, la Colegiul Tehnic 'Anghel Saligny' - clasele a IX-a C şi a IX-a J, la Colegiul Economic 'I. Ghica' - clasa a XI-a F, la Liceul de Artă 'George Apostu' - clasa a XII-a B.
La Arad au fost sistate cursurile la Liceul Pedagogic - clasa a VI-a, iar la Iaşi la Şcoala Sanitară Iaşi - clasa M13, şi la Liceul 'Miron Costin' - clasa a VII-a C.
Potrivit dr. Amalia Canton, director general în MS, achiziţionarea vaccinului antigripal pandemic pentru copii se va decide în Guvern.
În ceea ce priveşte gravitatea cazurilor, ea a precizat că este vorba doar de trei cazuri mai severe, două la Iaşi şi unul la Suceava, dar şi acestea sunt într-o evoluţie mai bună.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Alte 165 de cazuri cu gripă nouă În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, totalul cazurilor înregistrate ajungând la 2.830, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: 81 de cazuri noi de gripă A/H1N1 şi două decese Bucureşti, 16 dec /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 81 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi s-au înregistrat două decese la persoane cu boli asociate, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 27.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
MS: 115 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 115 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, a anunţat, miercuri, Ministerul Sănătăţii, precizând că totalul cazurilor înregistrate, până în acest moment, a ajuns la 4113, fără a se înregistra noi decese.
MS: 50 de cazuri de îmbolnăviri cu gripa nouă în ultimele 24 de ore Bucureşti, 7 nov /Agerpres/ - Totalul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 confirmate în Romania până sâmbătă la ora 12.00 este de 847, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS).
MS: 105 cazuri de gripă nouă confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 20 nov /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii anunţă că în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate încă 105 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1.