Cele mai citite
 


Tulcea: Numărul focarelor de rabie, în creştere
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a înregistrat de la începutul acestui an 11 cazuri de rabie, de cel puţin trei ori mai multe decât cel de anul trecut.
'La nivel naţional este o recrudescenţă a rabiei. Suntem judeţul cu cele mai puţine cazuri de rabie din ţară, dar din păcate acest număr este mai mare decât cel pe care îl înregistram în judeţ de obicei - trei sau patru cazuri pe an', a declarat directoarea DSVSA, Marilena Tertiş.
Ea a mai spus că în oraşul Isaccea la finele săptămânii trecute s-a înregistrat cel de-al 11-lea caz de rabie apărut de la începutul anului în judeţ, animalul bolnav fiind sacrificat, iar carcasa acestuia - confiscată.
'În perioada următoare, colegii de liberă practică din judeţ vor începe campania de vaccinare a carnasierelor pentru prevenirea îmbolnăvirii şi transmiterea acestei boli la om, acţiunea fiind suportată de bugetul de stat', a menţionat directoarea Tertiş.
Potrivit directoarei Tertiş, DSVSA a împărţit deja medicilor din judeţ circa 80.000 de doze de vaccin pentru carnasiere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Primul caz de rabie din acest an Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a înregistrat primul caz de rabie din acest an, în apropiere de localitatea Fântâna Mare.
Suceava: DSVSA a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor din fonduri de vânătoare din judeţ, iar distribuţia manuală a dozelor de imunizare în zonele împădurite limitrofe localităţilor va fi realizată de medicii veterinari...
Tulcea: DSVSA confirmă prezenţa antraxului în Casimcea Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a reuşit marţi să izoleze bacilul antrax în analizele de laborator efectuate pe carnea sechestrată la finele săptămânii trecute dintr-o gospodărie privată din comuna Casimcea.
Tulcea: Furnizorii locali din programul guvernamental "Lapte şi corn", în atenţia Consiliului Judeţean Prefectura judeţului Tulcea va înainta Consiliului Judeţean (CJ) raportul întocmit de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu privire la neregulile constatate în anul şcolar 2015-2016 în derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn'.
Tulcea: Campanie pentru eradicarea leucozei din Deltă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a demarat o campanie pentru eradicarea focarelor de leucoză enzotică bovină, în contextual în care judeţul se numără printre cele cu cele mai multe focare de leucoză enzotică bovină din ţară.
Tulcea: Focar de rabie identificat de medicii veterinari tulceni Medicii veterinari tulceni au identificat un caz de rabie la o vulpe care a intrat într-o gospodărie particulară din satul Plopu, comuna Murighiol, acesta fiind primul caz de gen din cursul anului.