Cele mai citite
 


Iaşi: Implant cohlear, la o fetiţă de 4 ani
joi, 12 noiembrie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă de patru ani poate auzi, pentru prima oară în viaţă, cu sprijinul unei echipe medicale din Iaşi care i-a efectuat un implant cohlear.
Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, echipa de specialişti formată din chirurgi ORL, audiologi, bioingineri, psihologi, fizicieni, foniatri, logopezi, de la Spitalul de Recuperare din Iaşi a efectuat primul implant cohlear Advanced Bionics (SUA) din România, unei fetiţe în vârstă de 4 ani.
Medicii susţin că implantul ar trebui să-i redea auzul copilului, mai ales că este unul performant, utilizat pentru prima dată în România.
Echipa medicală a fost coordonată de Dan Mârţu, şi dr. Luminiţa Rădulescu.
Potrivit aceluiaşi document, intervenţia chirugicală a costat aproximativ 20.000 de euro iar cheltuielile au fost suportate de către Casa Asigurărilor Sociale de Sănătate.
Potrivit acesteia, plasarea implantului cohlear presupune o incizie mică ceea ce-l face ideal pentru copiii foarte mici.
'Cel mai important avantaj al implantului de la Advanced Bionics îl reprezintă faptul că acesta va 'evolua din punct de vedere tehnic' odată cu pacientul implantat, adică softul implantului este proiectat astfel încât să permită încărcarea ultimilor tehnologii descoperite pe parcursul trecerii timpului, fără a fi nevoie de un nou implant cohlear şi nici măcar de o nouă intervenţie chirurgicală', se menţionează în comunicatul de presă.
Notare
Comentarii
felicitari medicilor!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: La aproape un an aude pentru prima oară Un copil în vârstă de 11 luni, diagnosticat cu hipoacuzie, este cel mai tânăr beneficiar al unei intervenţii chirurgicale efectuată în zona cohleară, într-o clinică din România.
Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi...
Intervenţie chirurgicală efectuată în premieră de medicii ieşeni O echipă de medici de la Spitalul de Recuperare din Iaşi a efectuat, vineri, o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a fost transplantată o proteză de umăr unui bărbat din judeţul Neamţ diagnosticat cu boala Wilson.
Iaşi: Intervenţie live de implantologie orală, în premieră didactică naţională la Facultatea de Medicină Dentară Reprezentanţii Facultăţii de Medicină Dentară, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, au efectuat, vineri, în premieră didactică naţională, un implant multiplu, intervenţie chirugicală transmisă la distanţă pentru studenţii facultăţii.
Iaşi: Operaţie în premieră, la Spitalul de Recuperare Un braşovean în vârstă de 63 de ani va reuşi să meargă după ce o echipă de medici ortopezi au efectuat, marţi, o intervenţie chirurgicală de refacere a unui şold folosind grefă osoasă, intervenţia fiind realizată în premieră la Spitalul de Recuperare din Iaşi.
CNAS: Implantul cohlear bilateral este decontat de casele de asigurări Implantul cohlear bilateral este decontat de casele de asigurări, în cadrul programului naţional de tratament al surdităţii prin proteze auditive implantabile neexistând o prevedere care să limiteze numărul de implanturi cohleare care se pot deconta pentru un asigurat, a precizat marţi CNAS într-un comunicat...