Cele mai citite
 


În Rusia nu a crescut rata fericirii, ci a sporit numărul bolnavilor psihic
joi, 12 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ruşii s-ar putea să fie mai degrabă bolnavi psihic decât fericiţi, în acest fel a comentat miercuri, pentru agenţia de ştiri BaltInfo, medicul-psihiatru şef al Sankt-Petersburgului, Serghei Litvinţev, rezultatele unui recent sondaj naţional realizat în Rusia, în cadrul căruia, în pofida crizei, circa 74% dintre intervievaţi s-au declarat fericiţi.

'Este absurd să vorbim în aceste vremuri de o creştere a ratei fericirii în Rusia. În pofida datelor statistice, mie personal îmi vine greu să cred că 74% dintre conaţionalii mei se simt cu adevărat fericiţi. În ţară e criză, vremurile sunt dificile; în fiecare zi auzim la televizor despre fabrici închise, şomeri punându-şi capăt zilelor etc.', a afirmat acesta, explicând că sentimentul fericirii fără motiv este posibil în cazul celor bolnavi psihic.

'Există în psihiatrie aşa-numitul sindrom maniacal. Oamenii care suferă de acest sindrom pot avea într-adevăr dispoziţii euforice fără motiv, astfel ei se simt mai bine', a adăugat el.

Conform aceluiaşi sondaj realizat de VŢIOM (Centru rus pentru sondarea opiniei publice), în perioada de criză, ruşii îşi găsesc fericirea în familie şi în shopping.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu: Una din trei persoane ar trebui să beneficieze de un ajutor psihiatric de specialitate (interviu) Peste 38% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani are un diagnostic psihiatric, iar în România nu există date epidemiologice, însă una din trei persoane suferă de o afecţiune psihică, afirmă prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu, şeful Clinicii de Psihiatrie din Craiova, într-un...
Vrancea: Bolnavi psihic, plimbaţi de la un spital la altul Doi bolnavi psihic din Panciu au fost plimbaţi, luni, de la un spital la altul după ce au fost externaţi de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Rusia: 110 ani de la primirea Premiului Nobel de către cercetătorul Ivan Pavlov La 10 decembrie 1904 cercetătorul Ivan Pavlov a primit Premiul Nobel pentru studiile sale privind sistemul digestiv, în cadrul cărora a descoperit aşanumitele reflexe condiţionate, opuse celor moştenite.
Incendiu la un spital de psihiatrie din Rusia: barele de fier şi tranchilizantele i-au împiedicat pe pacienţi să se salveze Incendiul declanşat în noaptea de joi spre vineri într-un spital psihiatric din regiunea Moscova s-a soldat cu 38 de morţi, dintr-un total de 41 de persoane, câte se aflau în clădire în momentul izbucnirii focului. Poliţia a deschis o anchetă penală, încercând să identifice motivele care au dus la moartea...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...