Cele mai citite
 


Tinerii riscă mai mult să contracteze gripa nouă, dar vârstnicii - să moară din cauza ei /The Lancet/
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noi date provenind din Mexic, prima ţară afectată de pandemia gripei H1N1, confirmând că tinerii riscă mai mult să se îmbolnăvească de gripa nouă, dar persoanele vârstnice mor mai des din cauza ei, potrivit unui studiu publicat online joi de revista The Lancet, citat de AFP.
O echipă de epidemiologi, condusă de Victor Borja-Aburto, de la Institutul mexican al securităţii sociale, a studiat dosarele a 63.479 de persoane care suferă de simptomele gripei şi s-a deplasat în instituţii de sănătate publice, între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii iulie. Testele au confirmat că 11 % /adică 6.945 de persoane/ au fost infectate de virusul A(H1N1).

56 % din aceste cazuri sunt persoane de vârste între 10-39 ani. Persoanele vârstnice afectate sunt mult mai puţine, întrucât ele au putut căpăta o imunitate când erau mai tinere şi au fost expuse unui virus înrudit cu acesta.

Totuşi, la pacienţii de peste 70 de ani, rata deceselor este de 10,3 %, iar la cei cuprinşi între 60-69 de ani - de 5,7 %. În schimb, la tinerii între 20-29 de ani, rata mortalităţii este de doar 0,9 %.

În fine, riscul infectării s-a redus cu 35 % la pacienţii care au fost vaccinaţi în anii precedenţi împotriva gripei sezoniere, fapt evocat deja în studii, dar care rămâne un subiect controversat. 'Această pandemie ar putea să nu fie ceea de ce ne temem, dar virusul evoluează şi ameninţarea există în continuare', conchid cercetătorii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă va costa Germania cel mult 40 de miliarde euro (studiu) Costul pandemiei de gripă H1N1 pentru economia germană, prima economie europeană, nu va depăşi 40 miliarde de euro, potrivit unui studiu publicat marţi - informează AFP.
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...
H1N1: mortalitatea acoperă toate categoriile de vârstă (studiu) Los Angeles, 4 nov /Agerpres/ - Deşi iniţial se considera că tinerii şi copiii sunt categoriile de vârstă cele mai ameninţate de virusul H1N1, un nou studiu epidemiologic realizat în California indică faptul că mortalitatea în urma infectării cu acest virus se manifestă la toate categoriile de vârstă...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.