Cele mai citite
 


Constanţa: Peste trei mii de cazuri de viroză
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de viroză a crescut, în ultimele şapte zile, în judeţul Constanţa, cu aproape 30%, înregistrându-se 3.265 de bolnavi, iar 24 de persoane au gripă.
Potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Constanţa, dr. Constantin Dina, dintre bolnavii cu gripă 21 sunt spitalizaţi, iar din numărul total al celor cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 51 primesc îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească.

Peste 1.000 de constănţeni sunt înregistraţi cu pneumonie, 84 fiind spitalizaţi.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul virozelor este mai mare cu 45,7%.

Referitor la gripa nouă, numărul cazurilor confirmate în judeţul Constanţa, din luna mai şi până în prezent, este de 19, fiind vorba de forme uşoare ale bolii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Numărul virozelor este în creştere Numărul cazurilor de viroză respiratorie înregistrat în judeţul Constanţa, în perioada 22-28 februarie, este de 1.607, cu peste 12% mai mare comparativ cu săptămâna anterioară, au informat, joi, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Călăraşi: Numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi de pneumonie este în uşoară creştere, informează, marţi, printr-un comunicat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Călăraşi.
Numărul cazurilor de gripă nouă în judeţul Galaţi a ajuns la 56 Galaţi, 21nov /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit confirmarea pentru încă şapte cazuri de gripă nouă de la Institutul Cantacuzino, numărul total al îmbolnăvirilor în judeţul Galaţi ajungând la 56.