Cele mai citite
 


Austria: Epidemia de gripă nouă se extinde rapid, un muncitor român între victime
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de gripă H1N1 înregistrate în Austria a crescut cu 50 de procente în ultimele cinci zile, ajungând la 1.159, potrivit cifrelor anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii şi preluate de agenţia de presă APA.
De vineri până marţi, au fost confirmate 398 de cazuri de gripă nouă, dintre care 195 în cursul zilei de marţi. Din cauza epidemiei, au fost închise 26 de grădiniţe şi şcoli, cel mai afectat fiind landul Tirol.

Până în prezent, în Austria au fost înregistrate două decese în urma contaminării cu virusul H1N1. Una dintre victime este un muncitor român în vârstă de 38 de ani, angajat din luna martie la o firmă de construcţii din Schwarzach.

După ce s-a îmbolnăvit, bărbatul a rămas o zi acasă, pentru ca în ziua următoare, 7 noiembrie, să fie dus la spital în stare foarte gravă, relatează publicaţia austriacă Oesterreich.

'Evoluţia a fost neobişnuită. Pacientul a avut vărsături masive, ceea ce a dus la deshidratare şi la îngroşarea sângelui', determinând obstruarea arterelor şi declanşarea insuficienţei respiratorii, a explicat directorul autorităţii sanitare din landul Salzburg, Christoph K?nig. Două ore mai târziu, bărbatul a murit: plămânii lui au încetat să funcţioneze, apoi a cedat şi inima. 'Evoluţia a fost foarte dramatică, iar după cum se pare, nu a existat o a doua infecţie', a adăugat K?nig, precizând că infecţia iniţială 'a mers direct la plămâni'.

Românul a fost a doua victimă a gripei H1N1 înregistrată în Austria, după ce la 2 noiembrie, o fetiţă de 11 ani a decedat la Innsbruck. În prezent există cinci cazuri critice la terapie intensivă, în spitale din Salzburg şi Viena.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia confirmă primele două cazuri mortale de gripă H1N1 Autorităţile ruse au anunţat marţi că două femei au decedat după ce au contractat virusul H1N1, acestea fiind primele cazuri mortale de gripă nouă în Rusia, transmite AFP.
Danemarca: Două decese din cauza gripei H1N1 Două persoane internate la terapie intensivă într-un spital danez de lângă Aarhus /centru/ au decedat de gripă H1N1, a anunţat marţi Consiliul naţional de sănătate publică, potrivit unui comunicat citat de AFP.
Iran: 22 persoane ucise de gripa H1N1 Douăzeci şi două de persoane suferind de gripa nouă H1N1 au decedat, a anunţat miercuri un responsabil al Ministerului Sănătăţii iranian, citat de Irna.
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Afganistan: opt cazuri mortale de gripă H1N1 Afganistanul a înregistrat opt decese datorate gripei H1N1 în ultimele zece zile, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, al cărui bilanţ precedent nu era decât de un mort.