Cele mai citite
 


Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.
Potrivit şefului Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, una dintre eleve învaţă la Colegiul Naţional 'Octavian Goga', iar cealaltă la Liceul 'Kos Karoly' şi ambele sunt colege cu alţi trei elevi la care s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1. Întrucât elevele prezentau simptome de boală şi au intrat şi în contact cu alţi pacienţi, s-a pus diagnosticul direct, fără să se mai trimită probe la Bucureşti, pentru confirmarea prezenţei virusului.

'Bucureştiul a decis ca fără examen de laborator să se pună diagnosticul întrucât elevele au intrat în contact cu alte persoane la care s-a confirmat prezenţa virusului şi prezentau simptomatologie specifică', a spus dr. Cornelia Miron.

Ambele eleve se află internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc iar starea lor este bună. În Harghita s-au înregistrat, până acum, opt îmbolnăviri de gripă nouă, toate cazurile fiind semnalate la Miercurea Ciuc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Încă două eleve, bolnave de gripă nouă Două noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost depistate, luni, în judeţul Harghita, numărul cazurilor ajungând la 23.
Harghita: Cinci noi cazuri de gripă nouă Cinci noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în Harghita, numărul îmbolnăvirilor înregistrate ajungând la 29.
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 a ajuns la şase Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la şase, Institutul Cantacuzino confirmând, marţi, prezenţa virusului A/H1N1 la alţi doi elevi din Miercurea Ciuc.
Vaslui: Trei noi cazuri de gripă A/H1N1 Vaslui, 8 nov /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat duminică existenţa a noi cazuri de gripă nouă în judeţul Vaslui la trei elevi de clasa a XII-a, unul de la Colegiul 'Gheorghe Roşca Codreanu' din Bârlad şi doi de la Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' din Vaslui.
Botoşani: Încă 37 de noi cazuri de gripă nouă Autorităţile sanitare din Botoşani au confirmat, miecuri, existenţa a 37 noi cazuri de gripă nouă în judeţ.
Gripă nouă la o elevă, cursuri suspendate Şapte noi cazuri de gripă A/H1N1 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, printre bolnavi aflându-se o elevă de clasa a IX-a.