Cele mai citite
 


Autorităţile braziliene au interzis aparatele de bronzat
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Brazilia au fost interzise aparatele de bronzat. O asemenea decizie a fost luată de Agenţia de supraveghere sanitară din Brazilia /Anvisa/, în urma datelor îngrijorătoare furnizate de Organizaţia Mondială pentru Sănătate /OMS/, conform cărora utilizarea cabinelor de bronzat ar cauza boli oncologice, informează Med Novosti.ru.
Rezoluţia Anvisa, publicată la 11 noiembrie, interzice de asemenea importarea, comercializarea, cumpărarea şi închirierea de aparate pentru bronzat.

Potrivit directorului Anvisa, Dirceu Barbano, autorităţile braziliene au apelat la măsuri atât de radicale deoarece în ţară nu există un control corespunzător asupra calităţii şi securităţii unor asemenea aparate. 'Nu putem lăsa pe piaţă o tehnică a cărei legătură cu dezvoltarea de boli cancerigene a fost demonstrată', a declarat Barbano.

Un studiu privind efectul cancerigen al razelor ultraviolete generate de aparatele de bronzat fusese publicat vara trecută de Agenţia Internaţională pentru Studierea Cancerului /IARC/, una dintre subdiviziunile OMS. În urma rezultatelor acestui studiu, OMS a decis includerea saloanelor de bronzat pe lista factorilor cu cel mai înalt grad de risc în ceea ce priveşte dezvoltarea bolilor oncologice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA OMS recomandă cetăţenilor care se întorc din Brazilia să nu doneze sânge timp de o lună Turiştii care se întorc din Brazilia sunt sfătuiţi să nu doneze sânge cel puţin patru săptămâni pentru a evita o eventuală transmitere a virusului Zika, potrivit unei recomandării făcute marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) citată de EFE.
Comisia Europeană: Raportul OMS despre potenţialul cancerigen al cărnii nu înseamnă că trebuie să renunţăm la acest aliment Recentul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în care se menţionează că produsele din carne procesată şi carnea roşie sunt alimente posibil cancerigene nu trebuie primit cu 'isterie' şi nu înseamnă că este cazul să renunţăm la consumul produselor din carne, a declarat vineri comisarul european...
VIRUSUL ZIKA Brazilia: Autorităţile nu amână Jocurile Olimpice şi respectă recomandările OMS Ministerul brazilian al sănătăţii şi Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro au refuzat să ia în considerare o amânare sau o anulare a evenimentului sportiv prevăzut pentru luna august, aşa cum au cerut circa 150 de experţi în sănătate care au făcut trimitere la riscurile r...
În Brazilia, 49% din populaţia adultă este supraponderală (ministru) Brasilia, 28 aug /Agerpres/ - În Brazilia, 49% dintre oamenii cu vârste de peste 20 de ani sunt supraponderali, ceea ce este 'îngrijorător', a declarat vineri ministrul sănătăţii, Jose Temporao, citat de AFP.
VIRUSUL ZIKA Guvernul brazilian respinge legătura dintre pesticide şi cazurile de microcefalie Ministerul Sănătăţii din Brazilia a respins posibilitatea ca un pesticid să fie responsabil de creşterea cazurilor de microcefalie. "Nu există nici un studiu epidemiologic care să dovedească o legătură între utilizarea piriproxifenului şi microcefalie", a precizat ministerul, citat de agenţia DPA.
VIRUSUL ZIKA/JO 2016 OMS face recomandări sportivilor şi spectatorilor care vor merge în Brazilia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat joi femeilor însărcinate să nu asiste în această vară la Jocurile Olimpice şi Paralimpice din Brazlia, ţara cea mai afectată de virusul Zika, transmite joi AFP.