Cele mai citite
 


Încă două decese de gripă porcină în Bulgaria
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul victimelor gripei porcine din Bulgaria a ajuns la 12, încă două decese fiind anunţate joi. Virusul gripei A (H1N1) a provocat primul deces în oraşul Târgovişte (nord-est). Este vorba de un bărbat de 54 de ani. Un tânăr de 26 de ani a decedat în oraşul Razgrad (nord-est). Decesul a fost provocat de pneumonie, dar medicii presupun că aceasta a apărut după ce victima s-a contaminat cu virusul gripei.
În momentul de faţă, câteva zeci de mii de bulgari sunt bolnavi de gripă, a declarat Anghel Kuncev, şef al departamentului pentru supravegherea bolilor infecţioase de la Ministerul bulgar al Sănătăţii. Cazurile confirmate sunt 634, dar în opinia lui Kuncev efectuarea unor analize în masă este lipsită de orice sens, pentru că în 90% dintre cazuri este voba de virusul A (H1N1), în momentul de faţă nefiind răspândite alte virusuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Primul deces de gripă porcină în Slovacia Bratislava, 7 nov /Agerpres/ - Un oficial slovac a anunţat vineri că o persoană care suferea de gripă porcină a murit în Slovacia, devenind prima victimă a infectării cu virusul H1N1 în această ţară, relatează AP.
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
(Corespondenţă Agerpres) Al doilea deces de gripa A (H1N1) în Bulgaria Un bărbat la aproximativ 30 de ani a decedat de gripa A (H1N1), transmite postul bulgar de radio Darik. Bărbatul provine din oraşul Samokov şi s-a îmbolnăvit în urmă cu aproape două săptămâni, dar timp de zece zile s-a tratat singur. Duminică însă el a căutat un medic din cauza febrei puternice. Bolnavul...
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
Ucraina: Primul deces din cauza gripei AH1N1 la Kiev (Timoşenko) Primul deces din cauza gripei A/H1N1 s-a înregistrat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat premierul ucrainean Iulia Timoşenko în cadrul unei reuniuni cu guvernatorii regiunilor în problema limitării extinderii virusului H1N1 (responsabil de gripa porcină) şi a infecţiilor virale de sezon, relatează...