Cele mai citite
 


Argeş: O clasă închisă din cauza gripei noi
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O clasă de la un liceu din Piteşti a fost închisă pentru dezinfecţie şi cursurile au fost suspendate, începând de joi, după ce analizele au confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la una dintre eleve, transmite corespondentul AGERPRES.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Mioara Bucur, a anunţat că este vorba de clasa a X-a B de la Colegiul Tehnic 'Dimitrie Dima'.

'Este vorba de o elevă care s-a prezentat pe 8 noiembrie la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş, cu simptome specifice, analizele de laborator confirmând ieri (miercuri - n.r.) prezenţa virusului A/H1N1. Am anunţat conducerea şcolii, iar clasa a fost închisă şi sigilată, pentru dezinfecţie', a declarat Mioara Bucur.

Toţi elevii clasei respective, care au intrat în contact cu pacienta depistată pozitiv, au fost trimişi acasă şi se află sub supraveghere medicală.

'Au fost anunţaţi medicii de familie ai elevilor. Dacă până la începutul săptămânii viitoare nu vor prezenta simptome, cursurile vor fi reluate', a precizat directorul adjunct al DSP Argeş.

În judeţul Argeş au fost confirmate, de la începutul anului, încă opt cazuri de gripă nouă, însă patru dintre acestea au fost descoperite în ultimele două săptămâni.

Pe 1 noiembrie a fost depistat un adolescent de 15 ani, întors dintr-o excursie în Israel, apoi o femeie de 31 de ani, angajată a unei societăţi cu capital străin din Piteşti, care îşi vizitase recent familia din Franţa. Ulterior, doi copii de naţionalitate franceză, care locuiesc împreună cu familiile în Piteşti, au fost depistaţi cu gripă nouă, virusul fiind contractat, cel mai probabil, de la fiul franţuzoaicei de 31 de ani, întrucât frecventau acelaşi loc de joacă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice O femeie de 31 de ani cu cetăţenie franceză, care a prezentat simptome specifice gripei noi, se află sub supraveghere medicală, rezultatele analizelor, aşteptate marţi, urmând să confirme sau să infirme diagnosticul, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Tănără revenită din Marea Britanie, suspectă de gripă nouă O tânără de 22 de ani din Piteşti, care a revenit recent din Marea Britanie, este suspectă de gripă nouă, rezultatele analizelor urmând să fie primite în cursul zilei de joi, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cinci noi cazuri În cazul a cinci persoane din judeţul Argeş există suspiciuni de gripă nouă, probele recoltate de la pacienţi fiind trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, a anunţat vineri directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Anca Alexandrescu, transmite...
Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Adolescent diagnosticat cu gripă nouă Un adolescent de 15 ani din Piteşti, întors recent dintr-o călătorie în Israel, a fost diagnosticat cu gripă nouă, fiind trimis la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti, transmite corespondentul AGERPRES.