Cele mai citite
 


Substanţa Bisfenol-A măreşte riscul de apariţie a unor disfuncţionalităţi sexuale la bărbaţi
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Expunerea la niveluri ridicate de Bisfenol-A (BPA), un compus chimic folosit în fabricarea a numeroase produse de consum, printre care şi ambalajele sau recipientele alimentare, măreşte riscul apariţiei unor disfuncţii sexuale la bărbaţi, conform unui studiu publicat miercuri, informează AFP.
Acest prim studiu despre posibilele efecte ale BPA asupra sistemului reproductiv masculin a fost publicat în ultimul număr al revistei Human Reproduction.

Studiile realizate precedent, asupra animalelor, au demonstrat că BPA are efecte negative asupra organelor reproducătoare la şoareci şi şobolani.

BPA, un compus chimic ce are rolul de a dilua răşinile polistirenice pentru a le aduce în stare fluidă, a mai fost indicat în alte studii ca potenţial agent nociv pentru sănătate. Cel mai important dintre aceste studii a fost publicat în 2008, de către toxicologii de la Institutul Naţional american pentru Sănătate (NHI) care au susţinut că această substanţă poate afecta dezvoltarea creierului la fetus şi la nou-născuţi.

În urma acestor studii, în luna martie, cei mai importanţi şase producători americani de biberoane au decis să nu mai vândă pe teritoriul SUA produse ce conţin acest compus chimic.

Studiul privind disfuncţiile reproductive provocate de BPA a fost realizat în China, timp de 5 ani, pe un grup de 634 muncitori dintr-o uzină. O parte dintre aceştia munceau într-un mediu în care erau expuşi timp îndelungat la BPA, în timp ce cealaltă parte dintre muncitori lucrau într-un departament în care nu exista expunere la acest agent chimic. După cinci ani s-a constat că cei care lucrau în mediul în care se găsea BPA întâmpinau un risc de patru ori mai mare de a manifesta disfuncţii erectile şi respectiv un risc de şapte ori mai mare de a avea dificultăţi de ejaculare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentaţia în SUA rămâne prea sărată (studiu) Alimentele procesate industrial şi vândute în lanţurile fast food din SUA au rămas în continuare foarte sărate, în pofida apelurilor lansate de medici privind scăderea nivelului de sare al cărei consum excesiv provoacă peste 150.000 de decese pe an, conform unui studiu publicat luni, informează AFP.
Excesul de zahăr, ce caracterizează regimul alimentar occidental , ar favoriza dezvoltarea cancerului la sân Excesul de fructoză, un tip de zahăr de consum curent, ar putea favoriza apariţia şi dezvoltarea cancerului la sân, potrivit unui studiu desfăşurat pe şoareci. O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, centrul de cercetări în cancerologie al Universităţii Texas, a arătat că fructoza contribuie...
VIRUSUL ZIKA: Optimism după două vaccinuri eficiente împotriva virusului la şoareci (studiu) Două vaccinuri au permis protejarea "completă" a şoarecilor de virusul Zika, fapt ce alimentează speranţele cu privire la elaborarea unui remediu pentru virusul aflat la originea unor leziuni cerebrale la fetus, transmite marţi AFP.
SUA: Descoperirea unui anticorp care luptă împotriva tumorilor prostatei Cercetătorii americani au descoperit că un anticorp, injectat la şoareci, combate celulele canceroase ale prostatei, putând să le distrugă chiar într-un stadiu avansat al bolii, potrivit unui studiu publicat luni în Analele Academiei Americane de Ştiinţe (PNAS), transmite AFP.
Aproape 400 de milioane de ouă retrase de la comercializare în SUA, fiind suspecte de contaminare cu salmonella Unul dintre cei mari producători de ouă din Statele Unite ale Americii (SUA), în ale cărui uzine a fost depistată bacteria salmonella, a mărit joi numărul ouălor retrase din consum la 380 de milioane, relatează AFP.
Piaţa românească de fructe de mare creşte cu 5%, iar creveţii sunt lideri în preferinţele de consum Piaţa românească de fructe de mare, condusă detaşat de vânzările de creveţi - cu o cotă de 30,9%, este estimată să crească cu 5% în anul 2016, pe fondul creşterii puterii de cumpărare, potrivit unui studiu Romfood Trading, unul dintre principalii jucători de pe piaţa importatorilor şi distribuitorilor...