Cele mai citite
 


Alba: Cinci cazuri de gripă nouă confirmate
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele cinci cazuri de gripă de tip nou au fost confirmate în judeţul Alba la începutul acestei săptămâni, iar alte cinci cazuri sunt în studiu. Trei dintre persoanele diagnosticate cu virusul A/H1N1 fac parte din aceeaşi familie, întoarsă recent din Roma. Alte două cazuri au fost confirmate la doi elevi de la un colegiu din Alba Iulia. Sala de clasă a fost dezinfectată, o altă măsură luată fiind suspendarea cursurilor la clasa respectivă până marţi, cei 28 de elevi fiind izolaţi la domiciliu. Un elev dintr-o clasă apropiată prezintă şi el simptomatologie specifică gripei de tip nou.
În contextul în care la Universitatea din Alba Iulia vor avea loc în perioada următoare două conferinţe internaţionale, directorul DSP Alba a precizat că invitaţii vor fi supuşi unui triaj, pentru a elimina riscul răspândirii unor eventuale cazuri de gripă. De asemenea, ţinând cont că la Alba Iulia vor fi organizate, în a doua parte a lunii, o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale, cum ar fi, de exemplu, Crosul Unirii, sau întrunirea tuturor cercetaşilor din ţară, se vor aplica măsuri de siguranţă, astfel încât să nu existe riscul apariţirei unui focar de gripă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Primele suspiciuni de gripă nouă Două persoane din Alba Iulia, din care una întoarsă recent din străinătate, sunt suspecte de contaminare cu virusul A/H1N1, acestea fiind primele astfel de cazuri înregistrate în judeţul Alba.
Alba: Primele cazuri de gripă nouă din judeţ Primele cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în cursul serii de luni, în judeţul Alba, la trei membri ai aceleaşi familii, întorşi recent din Italia, iar o elevă de clasa a IX-a este suspectă de contaminare cu virusul A/H1N1.
Alba: Un nou caz de gripă A/H1N1 la un elev Un al doilea caz de gripă de tip nou a fost înregistrat, în cursul zilei de marţi, în clasa a IX-a B a Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan' din Alba Iulia, la un elev, după ce, de dimineaţă, a fost confirmată infectarea cu virusul A/H1N1 la o elevă, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate...
Alba: Cinci noi cazuri de gripă nouă confirmate Un copil de doi ani şi un altul de cinci, precum şi trei adulţi, din Alba Iulia, au fost diagnosticaţi, joi, cu gripă nouă, numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 ajungând astfel în judeţul Alba la 50, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Alba: Cinci decese din cauza gripei noi O femeie şi un bărbat din Alba, care sufereau de diabet, respectiv de obezitate şi hipertensiune arterială, au decedat după ce au contractat virusul A/H1N1, ridicând la cinci numărul persoanelor care au murit în judeţ pe fondul îmbolnăvirii cu gripă nouă.
Alba: Niciun caz de gripă nouă sau sezonieră în judeţ În judeţul Alba nu a fost înregistrat, până luni, niciun caz de gripă nouă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Cristina Galoş.