Cele mai citite
 


Hunedoara: Greviştii foamei de la spitalul Haţeg, chemaţi în judecată
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Haţeg i-a dat în judecată pe cei 18 grevişti ai foamei care lucrează în secţia de Urgenţă a unităţii sanitare, după ce aceştia au protestat, luni, solicitând plata unor sporuri salariale.
Procesul s-a aflat, joi, pe rolul Tribunalului Hunedoara, instanţa concluzionând că acţiunea în justiţie nu are obiect.

'Am fost daţi în judecată de administraţia spitalului pentru că am intrat în greva foamei, un protest spontan, şi pentru că nu am asigurat o treime din serviciul de permanenţă la Urgenţă. Am fost reprezentaţi la proces de un avocat, pentru că noi nu am primit citaţie. Procesul s-a anulat pentru că instanţa a concluzionat că acţiunea în justiţie nu are obiect. Mă voi sfătui cu avocatul nostru pentru vedea în ce măsură ne putem îndrepta împotriva administraţiei, deoarece consider că am fost prejudiciaţi prin acest proces', a declarat, pentru AGERPRES, Alexandru Bulacu, preşedintele Sindicatului Sanitas Haţeg şi unul dintre greviştii foamei.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Haţeg, Florin Şerengău, a confirmat acţiunea în instanţă depusă de administraţia instituţiei sanitare.

'I-am dat în judecată pentru neasigurarea permanenţei. Serviciul de Urgenţă a rămas descoperit şi am considerat că acest lucru avea un impact asupra comunităţii. Instanţa a reţinut că greva a fost spontană şi că a durat câteva ore', a spus Şerengău.

El s-a abţinut să comenteze decizia instanţei, motivând că are nevoie de o sentinţă scrisă în acest sens.

Un număr de 18 asistenţi medicali de la Urgenţa spitalului din Haţeg s-a aflat, luni, timp de 10 ore, în greva foamei, solicitând plata unor sporuri şi ore suplimentare. Sindicatul Sanitas Haţeg a apreciat că valoarea totală a restanţelor depăşeşte 100.000 de lei.

După acţiunea de protest, directorul spitalului din Haţeg, medicul Mircea Marian, a demisionat din funcţie.

Protestul greviştilor foamei de la spitalul din Haţeg a fost dezamorsat, luni seara, în urma negocierilor mediate de prefectul de Hunedoara. Conform celor stabilite cu protestatarii, aceştia îşi vor primi toate drepturile băneşti cuvenite pe luna în curs. De asemenea, aceştia vor primi o parte din sporurile pe care nu le-au încasat pentru lunile martie-aprilie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Greva foamei la Urgenţa Spitalului Haţeg Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului orăşenesc Haţeg au intrat, luni, în greva foamei, cei 18 protestatari solicitând plata mai multor sporuri şi tichetele de masă pe acest an.
Hunedoara: Angajaţii de la urgenţa Spitalului Haţeg au reluat greva foamei Cei 18 asistenţi medicali şi brancardieri de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Haţeg au reluat, luni, greva foamei, protestatarii solicitând plata sporurilor salariale şi a orelor suplimentare pe mai multe luni, valoarea sumelor restante fiind evaluată la peste 108.000 de lei.
Hunedoara: Protest suspendat la Urgenţa Spitalului Haţeg Greviştii foamei de la Spitalul Haţeg au suspendat, temporar, acţiunea de protest, în urma discuţiilor purtate, luni seara, cu prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor.
Hunedoara: Asistenţii de la Urgenţa Spitalului Haţeg intră în greva foamei Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Servicul de Urgenţă al Spitalului din oraşul Haţeg vor intra, luni, în greva foamei, deoarece administraţia unităţii sanitare nu a plătit angajaţilor mai multe sporuri şi tichetele de masă, valoarea totală a drepturilor băneşti restante depăşind...
Hunedoara: Greva foamei la spitalul din Haţeg s-a încheiat Cei 18 angajaţi ai Serviciului de Urgenţă de la Spitalul Haţeg au încheiat, luni seara, greva foamei, la capătul a peste zece ore de negocieri cu administraţia şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Hunedoara: Sindicatul "Sanitas" a dat în judecată spitalul din municipiul Vulcan Sindicatul Liber "Sanitas" de la Spitalul Municipal Vulcan a dat în judecată administraţia, solicitând ca asistentele şi infirmierele să fie plătite dublu pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă şi duminică.