Cele mai citite
 


Peste 10.000 de vizite medicale gratuite la domiciliul vârstnicilor
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensionarii cu venituri reduse din sectorul 1 al Capitalei, care au probleme grave de sănătate, beneficiază de servicii medicale gratuite la domiciliu.
Medicii Complexului Multifuncţional ''Caraiman'' au efectuat aproape 10.000 de vizite la domiciliul pensionarilor cu grave probleme de sănătate, oferind tratament şi consultaţii oftalmologice, ecografice, stomatologice, medicină de familie, psihiatrie, planificare familială, ambulanţă socială, îngrijire socio-medicală la domiciliu şi recuperare medicală.
De asemenea, peste 4.000 de persoane cu venituri reduse din sectorul 1 au beneficiat, de la începutul acestui an, de servicii medicale şi sociale gratuite, efectuate de specialiştii din cadrul Complexului ''Caraiman''.
''Jumătate dintre beneficiarii serviciilor de asistenţă medicală la domiciliu au în specialiştii instituţiei noastre unicul sprijin, neavând alte rude apropiate care să le ofere ajutorul necesar'', a declarat, joi, directorul Complexului ''Caraiman'', Angelica Juracopschi.
Potrivit acesteia, sute de adolescente şi femei cu venituri reduse au beneficiat de servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, în contextul în care este a treia cauză de deces prin cancer la femei, după cancerul pulmonar şi cel de sân.
Prin cele două cabinete de ginecologie-citologie şi planificare familială au fost efectuate peste 1.300 de consultaţii, dintre care 672 de vizite pentru consiliere pe probleme de planificare familială şi acordare de contraceptive gratuite şi 660 de consultaţii ginecologice şi monitorizări de sarcină.
Primăria sectorului 1 oferă, prin Complexul multifuncţional ''Caraiman'', servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din sector şi care au probleme de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
''Spital'' la domiciliu pentru vârstnicii din sectorul 1 al Capitalei Pensionarii cu venituri reduse din sectorul 1 al Capitalei, cu probleme grave de sănătate, beneficiază de servicii medicale gratuite la domiciliu.
Sectorul 1: Peste 4.000 de apeluri la ambulanţa socială anul trecut Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 1 a primit peste 4.000 de solicitări în cursul anului 2012 pentru a acorda asistenţă medicală gratuită la domiciliu pentru aproximativ 1.000 de pacienţi cu venituri reduse din această zonă administrativă, informează un comunicat de presă al autorităţii locale...
Analize gratuite la Complexul Caraiman, cu prilejul Zilei Internaţionale a Vârstnicilor Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani cu domiciliul în Sectorul 1 vor putea să-şi testeze glicemia, să-şi controleze tensiunea arterială, precum şi să efectueze testul pentru depistarea osteoporozei gratuit, de marţi, 4 octombrie, până pe 10 octombrie, la Complexul Multifuncţional Caraiman, cu prilejul...
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...