Cele mai citite
 


Mehedinţi: Numărul virozelor şi pneumoniilor a crescut cu 40%
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Mehedinţi numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii - viroze şi pneumonii - a crescut cu 40% în această săptămână faţă de perioada 2-8 noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate publică (DSP) Mehedinţi, Marinică Stoian.
Potrivit sursei citate, datorită variaţiilor de temperatură care i-au obligat pe oameni să renunţe la hainele groase, virozele au ajuns la 1.405 cazuri, iar pneumoniile la 400 cazuri, circa 1% dintre acestea determinând autorităţile medicale să decidă internarea bolnavilor.
'În perioada care urmează acestea, cu siguranţă, vor scădea, întrucât vom distribui cele 20.590 doze vaccin antigripal celor 151 medici de famile', a precizat Stoian.
În judeţul Mehedinţi, conform unei cartagrafieri, sunt vulnerabile la viroze şi pneumonii un număr de 62.007 persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, sub media celor din 2014 Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii acute se află cu mult sub media celor din anul 2014, a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Vaccinarea antigripală a redus numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor Imunizarea populaţiei cu vaccin antigripal a menţinut la valori admise numărul infecţiilor acute şi a pneumoniilor, a declarat marţi pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Peste 13.200 persoane imunizate contra virozelor şi pneumoniilor Numărul virozelor respiratorii şi al pneumopatiilor a scăzut în judeţ ca urmare a distribuirii vaccinurilor antigripale categoriilor de persoane vulnerabile, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Codruţa Vochescu.
Mehedinţi: Aproximativ 3000 de doze de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie Aproximativ 3.000 de vaccinuri antigripale primite săptămâna trecută au fost distribuite medicilor de familie din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Virozele şi pneumoniile, stabilizate Infecţiile acute ale căilor respiratori superioare şi pneumoniile au stagnat la nivelul judeţului, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Marinică Stoian.
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână, în scădere Aproximativ 1.500 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere cu circa 200 de cazuri comparativ cu perioada anterioară de raportare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică...