Cele mai citite
 


Suceava: Începe vaccinarea anti HPV
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Suceava, elevele din 466 de clase a VI-a şi 418 clase a VII-a vor vaccinate împotriva cancerului de col uterin, a declarat, joi, adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru.
Campania de vaccinare va demara pe 23 noiembrie, când se va administra prima doză, urmând ca în ianuarie 2010 să fie administrate a doua, respectiv a treia doză.
În luna octombrie, DSP Suceava a realizat o campanie de distribuire în şcoli a unor materiale informative, precum şi întâlniri cu diriginţii şi părinţii.
Oficialul DSP a spus că au fost distribuite în unităţile de învăţământ două de seturi cu broşuri cuprinzând informaţii despre cancerul de col uterin şi chestionare pe această temă.
Ministerul Sănătăţii a decis să continue vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, după ce un sondaj la nivel naţional a relevat că românii sunt de acord cu această acţiune, 52% dintre cei intervievaţi optând pentru vaccinarea fetelor lor.
România se situează pe primul loc în UE la mortalitatea prin cancer de col uterin, cu peste 2.000 de decese anual, riscul fiind de 6,3 ori mai mare decât în restul statelor europene.
Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a încercat realizarea unei campanii de vaccinare împotriva HPV, dar foarte puţini părinţi şi-au dat acordul să fie vaccinate fetele de 12 ani, fiind speriaţi de vârsta prea mică şi de eventuale efecte secundare ale vaccinului.
În judeţul Suceava, dintre cele 4.430 fete care ar fi trebuit vaccinate, doar 49 au primit toate cele trei doze de vaccin, cu acordul părinţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare împotriva HPV Sursa: Agerpres Campania de vaccinare împotriva Human Papilloma Virus (HPV), raspunzator de cancerul de col uterin, a început, luni, în scoli pentru 110.000 de fetite de clasa a IV-a. Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, anuntase declansarea acestei campanii nationale, în cadrul careia vaccinarea...
Cancerul de col uterin, pe locul 2 ca frecvenţă la femei În România, şase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, dar 54% dintre femeile din ţara noastră consideră că nu se pot îmbolnăvi, deşi sunt conştiente de această boală, relevă un studiu realizat de G.f.k, prezentat marţi seară, la dezbaterea organizată de Fundaţia "Renaşterea", cu prilejul...
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...
Bulgaria a demarat, în luna octombrie, campania națională de vaccinare împotriva HPV Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că România a rămas printre ultimele țări din Uniunea Europeană în care nu s-a implementat, încă, un program național de vaccinare împotriva HPV.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)