Cele mai citite
 


Stresul pe relatia serviciu – familie
sâmbătă, 3 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stresul
 

Conceptul “Din toată Inima” se bazează pe preceptul că INIMA (dorinţa de a obţine bucurie prin oferirea şi primirea dragostei ) este atributul de bază al familiei, societăţii şi lumii trăind în pace şi fericire. 

În zilele noastre, familia este uneori un loc prea confuz pentru tinerii în creştere. Noi credem că punctul de vedere al copiilor ne poate ajuta să clarificăm conceptul de bază al familiei. Pentru un copil de 3 ani viaţa este foarte simplă: copilul doreşte ca tatăl şi mama să se iubească unul pe altul şi apoi să-l iubească pe el. Cu toate că în societatea modernă sunt multe probleme în viaţa de cuplu, noi totuşi credem că celula de bază a unei societăţi fericite şi liniştite este familia compusă din un soţ, o soţie şi copii lor. Cu toate că mulţi copii nu trăiesc în prezent într-o astfel de familie, noi credem că societatea trebuie să promoveze acest model de familie simplu şi etern.

Echilibru între Serviciu şi Familie
by Stephen F. Duncan, Ph.D., Family and Human Development Specialist
Stresul adulţilor rezultă deseori din conflictul apărut între responsabilităţile serviciului şi cele familiale. Cercetătorii au identificat 3 principii ale acestui conflict:
 • Locul de muncă şi viaţa de familie au un potenţial de conflict intrinsec. Nevoile locului de muncă şi cele ale familiei interferă deseori. De exemplu şeful doreşte sa rămâi la lucru peste program pentru a termina un proiect urgent, dar copilul are nevoie de tine la şcoala pentru a asista la primul lui meci. De cele mai multe ori ne simţim depăşiţi de rolurile pe care le avem de jucat la serviciu şi acasă. În acele momente simţim că avem prea puţin timp şi energie pentru a face tot ce trebuie pentru familia noastră, pentru serviciul nostru şi pentru a mai avea timp pentru noi şi pentru grupul nostru de prieteni.
 • Serviciul şi familia se influenţează reciproc. Angajaţii transportă sentimentele negative şi pozitive de la lucru acasă la serviciu şi invers:
  •  De exemplu ne simţim atât de epuizaţi după orele de program încât nu mai avem timpul şi energia necesară familiei venind de la serviciu foarte stresaţi. Sau putem fi foarte preocupaţi de o problemă din familie încât nu ne putem concentra pentru rezolvarea sarcinilor de serviciu.
  • Putem avea o zi minunată şi plină de succes la serviciu încât sosim acasă gata pregătit pentru distracţie şi jocuri. Sau plecăm dimineaţa la serviciu satisfăcuţi de modul în care problemele Familiale au fost rezolvate.
 • Stresul este minim când este armonie între locul de muncă şi familie. Armonia perfectă nu este posibilă, dar ea poate fi realizată când serviciul ne ajută la realizarea obiectivelor familiale şi familia ne ajută la realizare obiectivelor de la serviciu. De exemplu întreprinderea sau instituţia unde lucrăm folosindu-ne competenţa va trebuii să ne asigure banii necesari pentru plata cheltuielilor familiei, dar în acelaşi timpul să ne asigure şi timpul necesar pentru familie.
Capacitatea de a coopera cu stresul serviciu - familie depinde de
 • Resursele noastre (venit, educaţie, inteligenţă, hotărâre);
 • Strategii de cooperare (cum să ne folosim resursele);
 • Punctul nostru de vedere sau atitudinea noastră faţă de problemele serviciului şi familiei.
Cu cât vom avea mai multe resurse, le vom utiliza mai eficient şi vom avea o atitudine mai sănătoasă faţă de problemele apărute cu atât vom coopera mai uşor cu stresul serviciu - familie.
Resurse şi Strategii Personale
 • Luaţi contact cu valorile dumneavoastră. Ce doriţi de la viaţă pentru dumneavoastră şi familie, cum va ajută serviciul în acest sens, este serviciul important pentru satisfacţia dumneavoastră interioară sau este important în principal pentru bani?
 • Stabiliţi priorităţile dumneavoastră. Decideţi pe baza valorilor dumneavoastră, care activităţi sunt mai importante şi care sunt mai puţin importante şi revedeţi aceste priorităţi lunar;
 • Învăţaţi continuu despre serviciu şi familie. Învăţaţi tot ce puteţi despre modul în care viaţa de familie influenţează serviciu şi despre modul în care serviciul influenţează viaţa de familie, observând în acelaşi timp ce probleme aduceţi de la serviciu acasă şi ce probleme duceţi la serviciu de acasă;
 • Luaţi o rezervă de timp pentru a trece de la activitatea de la serviciu la cea de familie. De obicei sunt necesare 15-20 minute pentru a vă limpezii capul în drum de acasă la serviciu si de la serviciu acasă. Adăugaţi alte 15 minute pentru schimbarea hainelor si duş. Evitaţi să aduceţi problemele de la serviciu acasă;
 • Aveţi grijă de sănătatea corpului. Aceasta va permite să vă reveniţi mai uşor din stresurile emoţionale şi fizice;
 • Redefiniţi situaţiile stresante. Decideţi să vedeţi situaţiile stresante într-un mod diferit, spunâd Ar fi putut fi şi mai rău sau Este o reacţie normală şi punând accent pe părţile pozitive a situaţiilor stresante. Recunoaşteţi ca pot apare agenţi stresori în relaţia serviciu-familie, dar că avantajele situaţiei actuale depăşesc dezavantajele;
 • Planificaţi activităţile şi lucraţi eficient. Planificaţi timpul pentru familie, serviciu şi altor activităţi. Alocaţi cât mai mult timp pentru a fi împreună cu familia participând împreună la activităţile casnice şi la petrecerea împreună a timpului liber;
 • Fiţi realişti. Stresul serviciu-familie este cu atât mare cu cât mai mare este diferenţa dintre ce aşteptaţi de la dumneavoastră şi ce credeţi că aţi realizat. Întodeauna sunt mai multe de făcut dar vă ajunge timpul, descoperiţi ce puteţi face şi ajustaţi continuu aspiraţiile şi aşteptările faţă de serviciu şi familie funcţie de disponibilităţile de timp şi resurse materiale.
Resurse şi Strategii Familiale
 • Hrăniţi continuu relaţiile dumneavoastră Familiale. Alocaţi timpul necesar pentru a fi alături de partenerul de viaţă şi de copii. Sprijiniţi-vă reciproc în rezolvarea problemelor de acasă şi de la serviciu. Ascultaţi-vă reciproc preocupările şi îngrijorările despre serviciu şi familie.
 • Partajaţi responsabilităţile pentru activităţile din familie. Este foarte mult de lucru într-o familie (creşterea copiilor, întreţinerea casei, cooperarea cu emoţiile, planificarea activităţilor).
Partajarea activităţilor familiale contribuie la dezvoltarea sentimentelor de corectitudine şi echitate între membrii de familie. Sarcinile fiecăruia trebuie să reflecteze vârsta, posibilităţile şi competenţele fiecăruia. Încercaţi să reduceţi pe cât posibil timpul total destinat lucrului în familie (alocând atenţie zonelor foarte circulate şi celor importante);
 • Dezvoltaţi continuu stilul şi tăria familiei dumneavoastră. Evaluaţi şi dezvoltaţi performanţa şi adaptabilitatea familiei la problemele prezente şi viitoare.
 • Discutaţi deschis şi negociaţi eventualele conflicte. Anumite conflicte referitoare la program şi priorităţi sunt inevitabile. Căutaţi să discutaţi în linişte, ascultând pe rând părerile şi variantele propuse de fiecare, alegând acea variantă care este optimă pentru toţi, reducând la nevoie activităţi sau cheltuieli mai puţin importante;
Resurse şi Strategii comunitare
 • Căutaţi ajutorul şi sprijinul angajatorului. Întrebaţi angajatorul despre opţiunile dumneavoastră referitoare la programul de lucru flexibil. Discutaţi cu angajatorul despre problemele dumneavoastră şi împreuna studiaţi ce este de făcut pentru a restabilii echilibru dintre serviciu şi familie.
 • Realizaţi o reţea comunitară de suport. Discutând cu alţii despre stresul serviciu - familie şi modul în care ei au cooperat cu acesta, vă puteţi ajuta în rezolvarea problemelor dumneavoastră.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stresul si ziua de luni Managementul activ al stresului şi reducerea riscurilor generate de cresterea hipertensiunii arteriale a zilei de luni.
Stresul la locul de munca Cei mai mulţi angajatori şi angajaţi consideră stresul ca normal la locul de muncă. sunt anumiţi angajaţi care resimt efectele stresului mult mai sever decât colegii lor, iar când efectele lui depăşesc rezistentă şi capacitatea de adaptare, angajaţii se îmbolnăvesc şi au nevoie de concediu medical şi...
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
Reducerea Stresului generat de Schimbările Rapide şi Imprevizibile ale zilelor noastre Aceste recomandări pot fi folosite de către orice persoană care resimte un nivel de stres ridicat generat de efectele in cascadă a prăbuşirii sistemului financiar global, dezastrelor naturale, războaielor curente, sau a altor motive apărute din cauza acestor timpuri rapid schimbătoare.
Femeile care suferă de stres post-traumatic au un risc crescut de diabet (studiu) Femeile care suferă de stres post-traumatic riscă de aproape două ori mai mult să facă diabet decât cele care nu sunt afectate de această tulburare, se arată într-un vast studiu american publicat miercuri şi preluat de AFP.
Scapa de stres si apatie cu Magnozen Starea de bine este o nevoie continua a omului modern, perturbat de un stil de viata solicitant. Statul prelungit la birou, lipsa timpului pentru activitati de relaxare sau exercitii fizice duc cu timpul la hiper-emotivitate, episoade de irascibilitate, insomnie sau chiar stari de depresie...