Cele mai citite
 


Gorj: 500 doze de Tamiflu, distribuite spitalelor din judeţ
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a achiziţionat 500 doze de medicament antiviral Tamiflu, măsura fiind impusă după ce, marţi, o tânără din Rovinari a fost diagnosticată cu gripa de tip A/H1N1.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian, acestea nu sunt singurele doze de medicamente care vor ajunge în spitalele din judeţ, instituţia având la dispoziţie, printr-un ordin al Ministrului Sănătăţii, suma de 460.000 de lei pentru achiziţionarea de Tamiflu, măşti de protecţie şi materiale dezinfectante.
Acestea vor fi cumpărate doar în cazul în care vor apărea mai multe cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei noi. Reprezentantul DSP a precizat că medicamentul Tamiflu nu este indicat în prevenţia bolii, ci doar în tratare.
'Urmează ca medicamentul să fie distribuit în spitalele din judeţ, în funcţie de câte doze solicită fiecare unitate', a spus Elena Piţian.
Marţi a fost confirmat primul caz de gripă nouă în judeţul Gorj, după ce o tânără din oraşul Rovinari, internată în Centrul de Cardiologie din Craiova, a fost diagnosticată cu virusul A/H1N1. După ce a refuzat tratamentul în spitalul din Craiova, miercuri bolnava a fost transferată la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: DSP a primit circa 1.800 de doze de vaccin hexavalent Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit aproximativ 1.800 de doze de vaccin hexavalent care vor fi repartizate medicilor de familie din judeţ în funcţie de solicitări, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Oficial DSP Gorj: Femeile însărcinate preferă să nască natural decât prin cezariană Numărul femeilor însărcinate care au ales să nască pe cale naturală este, de la începutul acestui an, de aproximativ patru ori mai mare decât cel al mamelor care au ales operaţia de cezariană, se arată într-o situaţie centralizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
DSP Gorj aşteaptă fondurile pentru achiziţionarea laptelui praf Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu a primit până în prezent fondurile necesare pentru achiziţionarea laptelui praf pentru bebeluşii din judeţ, situaţia durând de aproximativ o lună, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: DSP are asigurat necesarul de lapte praf şi pentru începutul anului viitor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are asigurat necesarul de lapte praf pentru bebeluşii din judeţ atât pentru sfârşitul acestui an, cât şi pentru primele luni al anului viitor, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Vâlcea: Primul caz de gripă nouă în judeţ Primul caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 a fost confirmat în judeţul Vâlcea, potrivit declaraţiilor dr.Ioan Mihail, director adj. la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea.