Cele mai citite
 


Ucraina: Toate relele se trag de la greutăţile din copilărie (psiholog)
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Răspunsul la întrebarea de ce elita ucraineană de la putere se gândeşte numai la interesele meschine proprii şi nu la cele ale ţării trebuie căutat în psihologie, consideră psihologul Ghennadi Balaşov din Kiev, în opinia căruia de vină de acest comportament al politicienilor ar fi în primul rând copilăria lor grea, relatează Novâi Reghion.
'Dacă nu aţi avut în copilărie o bicicletă, iar la maturitate v-aţi cumpărat un BMW, aceasta nu schimbă cu nimic lucrurile, pentru că oricum a rămas frustrarea că în copilărie nu aţi avut o bicicletă. Este vorba de psihologie politică, de aceea politicienii nu îşi schimbă năravul nici măcar în vremuri de criză. Adică, istericii rămân isterici, paranoicii - paranoici, iar idioţii - idioţi', a declarat acesta în cadrul unei dezbateri desfăşurate joi la Kiev în contextul campaniei electorale.

'Elita noastră politică este născută la sfârşitul anilor '50 şi începutul anilor '60 ai secolului trecut. Sunt mulţi politicieni care au crescut în familii destrămate sau au fost orfani. Şi Ianukovici /Viktor - liderul Partidului Regiunilor/ şi Timoşenko /Iulia, actualul premier/ sunt orfani de un părinte. Ianukovici a crescut fără mamă, iar Timoşenko fără tată', a amintit Balaşov, care consideră că lucrurile se vor schimba în Ucraina doar când la putere va veni o altă generaţie de politicieni.

Prezent la dezbatere, fostul deputat Evgheni Filindaş şi-a exprimat dezacordul cu aceste consideraţii. 'Am auzit de multe ori că în curând vor dispărea generaţiile de sclavi şi totul va fi bine. Dar, vreau să vă atrag atenţia că tânăra generaţie este compusă din mai mulţi orfani, copii fără supraveghere şi fără adăpost decât generaţiile anterioare. Şi apoi, uitaţi-vă la tânăra generaţie de politicieni, deputaţi în Rada Supremă, care nu au împlinit 30 de ani. Aceştia toţi sunt fie copiii cui trebuie, fie rude ale cuiva. De aceea, nu nutresc prea mult optimism în legătură cu noua generaţie de politicieni', a afirmat el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Problemele de sănătate psihică nu trebuie tratate ca o boală, conform unor psihiatri de renume Tratarea tulburărilor mentale, aşa cum este schizofrenia sau tulburarea bipolară, în acelaşi mod ca o boală nu prezintă niciun fel de beneficii pentru pacient, conform părerii mai multor psihologi de renume, informează publicaţia britanică The Daily Mail.
Declaraţie politică - Cornel George Comşa (deputat neafiliat) Recomandările ONU versus Statul românesc medieval
Declaraţie politică - deputat Nuţu Fonta (UNPR Maramureş) Argumente solide pentru prezenţa unui elicopter SMURD pe Aeroportul Internaţional Baia Mare
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Mai multe ONG-uri solicită retragerea proiectului privind consilierea pentru criza de sarcină Peste 20 de ONG-uri cer iniţiatorilor proiectului de lege privind consilierea pentru criza de sarcină, deputaţii Sulfina Barbu şi Marius Dugulescu, să-şi retragă iniţiativa, iar în paralel autorităţile să adopte cât mai repede Strategia Naţională pentru Sănătatea Sexuală şi Reproductivă în România 2012-2015...