Cele mai citite
 


Punctajul minim de promovare la rezidenţiatul 2009 este de 50%
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a scos la concursul pentru rezidenţiat în acest an 2.985 de locuri, examenul urmând a fi susţinut duminică de cei 5.070?de candidaţi înscrişi, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei de rezidenţiat, prof. dr. Florin Popa.
Comisia de elaborare a testelor la rezidenţiat este cazată la hotelul SRI din Izvorani, în condiţii de maximă securitate, fără acces la vreo sursă de comunicare cu exteriorul până când va începe concursul, a precizat Florin Popa.
Această comisie este formată din 19 cadre didactice, din centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Iaşi, Timişoara şi Craiova.
Examenul se va susţine într-un singur centru la Bucureşti iar în mai multe situaţii va fi un singur examen, şi pentru post şi pe loc. Ca noutate în acest an este faptul că punctajul minim de promovare va fi de 50% - faţă de 65% anii trecuţi - din punctajul maxim pentru cele 200 de întrebări tip grilă, a precizat prof. dr. Florin Popa.
'Examenul din acest an se anunţă a fi mai?dificil, dat fiind faptul că celor din generaţia anului în curs li se mai adaugă 1.200 de doctori rămaşi în afara sistemului din anii precedenţi', a spus preşedintele comisiei.
Popa le-a atras atenţia profesorilor din Comisia de elaborare a testelor pentru concurs?ca subiectele pe care le vor pregăti?să fie clare, concise, explicite, la fel ca şi răspunsurile, pentru a nu crea niciun fel de confuzie în rândul concurenţilor. Profesorii care elaborează subiectele pentru rezidenţiat vor ieşi din 'cantonament'?în 15 noiembrie, la o oră după începerea concursului.
Prof. dr. Florin Popa a menţionat că mai multe instituţii, precum SRI, STS şi Jandarmeria, vor?asigura, împreună cu Comisia naţională a rezidenţiatului, desfăşurarea în bune condiţii a acestui concurs.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Punctajul minim de promovare la rezidenţiatul 2009, organizat duminică, este de 50% Ministerul Sănătăţii a scos la concursul pentru rezidenţiat în acest an 2.985 de locuri, examenul urmând a fi susţinut duminică, de cei 5.070?de candidaţi înscrişi, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Comisiei de rezidenţiat, prof. dr. Florin Popa.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Rezidenţiat la UMF 'Carol Davila' Bucureşti - 1.875 de candidaţi Un număr de 1.875 de candidaţi s-au înscris la concursul pentru admiterea în rezidenţiat la UMF "Carol Davila" din Bucureşti în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, examen care va avea loc duminică şi este organizat de Ministerul Sănătăţii.
Peste 5.000 de candidaţi la concursul de rezidenţiat din 17 noiembrie Un număr de 5.102 candidaţi s-au înscris la concursul de rezidenţiat care va avea loc în data de 17 noiembrie, dintre aceştia 1.942 pentru a susţine examenul în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila" din Bucureşti.
Rezidenţiatul se desfăşoară descentralizat în şase centre universitare Examenul de rezidenţiat se desfăşoară duminică descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.