Cele mai citite
 


FSS se opune acordării zilelor de concediu fără plată în sănătate
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Solidaritatea Sanitară (FSS) se opune acordării fără discernământ a zilelor de concediu fără plată în sistemul sanitar, susţinând că aplicarea fără discernământ a art. 10 din Legea 329/2008 ce vizează acordarea zilelor libere fără plată tuturor salariaţilor din sănătate poate avea un impact sever asupra cantităţii şi calităţii serviciilor medicale acordate pacienţilor, cu consecinţe greu de prevăzut.
'Trebuie ţinut cont de faptul că această măsură vine pe un fond de suferinţă accentuată a sistemului sanitar, determinată atât de deficitul sever de personal, cât şi de dificultăţile financiare grave ale sistemului de asigurări sociale de sănătate. Având în vedere faptul că în cea mai mare parte a cazurilor este vorba despre unităţi ''cu foc continuu'', în cadrul cărora trebuie asigurată permanenţa serviciilor medicale, şi ţinând cont de numărul mare de libere din luna decembrie, estimăm apariţia unui deficit sever de personal, inclusiv în domeniul acordării serviciilor medicale de urgenţă. În acelaşi timp, nu trebuie neglijat nici faptul că această măsură afectează în mod considerabil şi serviciile prestate de alte categorii de personal d ecât cel medical', susţin reprezentanţii Federaţiei, într-un comunicat remis AGERPRES.
Aceştia afirmă că în cazul unităţilor sanitare ale căror bugete sunt constituite predominant din încasări de la Casă pentru serviciile medicale prestate pacienţilor, unităţi care se bucură de autonomie şi au responsabilitatea realizării indicatorilor contractaţi cu Casele de asigurări de sănătate, măsura nu trebuie aplicată în condiţiile în care nu s-a ajuns la o scădere a cantităţii şi calităţii serviciilor medicale prestate pacienţilor.
'Solicităm discernământ în aplicarea acestor măsuri ce vor accentua problemele sistemului sanitar, cei care suferă fiind în primul rând pacienţii. Ne opunem interpretării aleatorii a legii şi cerem Ministerului Sănătăţii elaborarea unor proceduri riguroase care să securizeze interesele beneficiarilor serviciilor medicale şi ale personalului din sănătate', se arată în încheierea comunicatului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicatele sanitare resping articolul de lege ce vizează concediul fără plată Federaţia Solidaritatea Sanitară se opune acordării fără discernământ a zilelor de concediu fără plată în sistemul sanitar, precizează liderul sindical Viorel Rotilă.
Solidaritatea Sanitară:Putem considera că ne apropiem de igienizarea sistemului de salarizare Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea în sectorul bugetar aduce sistemul sanitar la nivelul de echitate apropiat de cel al altor sectoare de activitate însă mai sunt o serie de probleme care rămân deschise, afirmă reprezentanţii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' într-un comunicat remis...
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
Cluj: Sistemul privat de sănătate, un rol complementar la cel public, susţine directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristiana Ciortea, apreciază că sistemul privat de sănătate poate avea doar un rol complementar la cel public şi nu trebuie să se treacă de la o extremă la alta, adică de la sistemul sanitar public, care şi-a dovedit limitele, la unul privat, care...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...