Cele mai citite
 


Palatul CEC şi Sala Palatului vor fi luminate în albastru
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

Palatul CEC şi Sala Palatului vor fi luminate în albastru cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului, care este marcată pe 14 noiembrie.

Evenimentul este organizat anul acesta printr-un parteneriat multiplu al Cluburilor Lions din Bucureşti cu Banca CEC şi Primăria Municipiului Bucureşti.
Lumina albastră din luna noiembrie - luna dedicată luptei împotriva diabetului - pe clădirile semnificative din marile oraşe de pe tot mapamondul formează un lanţ universal, care doreşte a atrage atenţia asupra bolii diabetice, a pericolelor diabetului şi asupra necesităţii educaţiei şi prevenţiei acestei maladii.
Sâmbătă, 14 noiembrie, între orele 11 şi 19, sute de persoane se vor putea testa gratuit pentru depistarea diabetului şi vor fi îndrumate către Institutul Naţional de Diabetologie 'N. Paulescu'.
Manifestarea este organizată de o parte dintre Cluburile Lions din Bucureşti împreună cu o serie de parteneri deveniţi deja tradiţionali.
'Este necesară informarea populaţiei iar atragerea atenţiei asupra diabetului este binevenită', a declarat dr. Andrei Kozma, fost Guvernator al Lions România, unul dintre organizatorii evenimentului.
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului se marchează în întreagă lume pe data de 14 noiembrie, începând cu 1991, fiind declarată de Federaţia Internaţională de Diabet şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Această federaţie întruneşte societăţi ale endocrinologilor din 140 state şi desfăşoară activităţi în toate ţările lumii.
La data de 14 noiembrie 2007 s-a ţinut pentru prima dată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, sub patronajul Naţiunilor Unite, ca replică la Rezoluţia Naţiunilor Unite din decembrie 2006, în care diabetul era recunoscut ca boală universal răspândită. A fost pentru prima dată când în legătură cu o boală necontagioasă s-a recunoscut faptul că pune o problemă de sănătate serioasă cu caracter universal, la fel ca în cazul malariei contagioase, al tuberculozei şi al HIV.
Asociaţia Internaţională a Cluburilor Lions are în centrul preocupărilor sale persoanele cu dizabilităţi de vedere şi auz, cele suferinde de diabet zaharat, precum şi tinerii talentaţi fără posibilităţi financiare adecvate studiului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială a sănătăţii Ziua mondială a sănătăţii se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie...
Ziua mondială de luptă împotriva malariei Ziua mondială de luptă împotriva malariei, marcată anual la 25 aprilie, a fost adoptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii la cea de a 60-a sesiune a sa, din mai 2007. Această zi îşi propune ca prin acţiunile organizate cu acest prilej să conştientizeze populaţia asupra pericolului pe care îl reprezintă...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Măsoară-ţi tensiunea de Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale! Tensiunea arterială crescută reprezintă unul dintre principalii factori de morbiditate şi mortalitate la nivel global, după cum arată cel mai recent studiu privind povara afecţiunilor medicale, publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii 2014. Raportul mai...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil