Cele mai citite
 


Gorj: Numărul virozelor şi al pneumoniilor continuă să crească
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul virozelor şi al pneumoniilor s-a dublat în ultima săptămână, Direcţia de Sănătate Publică Gorj înregistrând în perioada 3-10 noiembrie peste 1.700 de îmbolnăviri, faţă de săptămâna 27octombrie - 3 noiembrie când au fost înregistrate circa 800 de viroze şi pneumonii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian, în perioada menţionată au fost înregistrate 1.135 de afecţiuni respiratorii şi 614 pneumonii.
'Cele mai multe viroze au fost la grupele de vârstă 1-4 ani (256 cazuri) şi 5-14 ani (379). Au necesitat internare 41 de persoane, majoritatea cu vârsta cuprinsă între 1-4 ani. În ceea ce priveşte situaţia pneumoniilor, cele mai multe cazuri, 158, respectiv 145, au fost la persoanele cu vârsta între 5-14 ani şi 30-64 ani. Au fost internaţi 75 de bolnavi, cei mai mulţi fiind copii, cu vârsta între 1-4 ani', a precizat Elena Piţian.
Ea a adăugat că în următoarea perioadă sunt aşteptate să sosească şi dozele de vaccin antigripal care trebuie să imunizeze, într-o primă fază, aproximativ 54.000 de gorjeni.
Până în prezent, la nivelul judeţului Gorj nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor s-a dublat Direcţia de Sănătate Publică Gorj a înregistrat, în săptămâna 1-8 decembrie, peste 2.000 de cazuri de viroze şi pneumonii, numărul acestora dublându-se de la ultima centralizare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în creştere Direcţia de Sănătate Publică Gorj a înregistrat, în săptămâna 27 octombrie - 3 noiembrie, aproximativ 800 de cazuri de viroze şi pneumonii, numărul acestora crescând de la ultima centralizare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Au scăzut virozele şi pneumoniile Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii înregistrate în perioada 17-24 noiembrie de Direcţia de Sănătate Publică Gorj a scăzut faţă de săptămâna 10-17 noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Număr mic de viroze la începutul anului Numărul virozelor şi al pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână de Direcţia de Sănătate Publică Gorj a scăzut considerabil faţă de perioada precedentă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână, în scădere Aproximativ 1.500 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere cu circa 200 de cazuri comparativ cu perioada anterioară de raportare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică...