Cele mai citite
 


Preţul medicamentelor ar putea creşte
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Cristian Irimia a declarat, joi, că noul Ordin al MS privind modul de calcul al preţurilor la medicamente este în dezbatere, iar deocamdată medicamentele nu se vor scumpi.
Pe de altă parte, reprezentantul Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharia, a declarat pentru AGERPRES că preţurile medicamentelor vor fi calculate la un nou curs de schimb, adică cel actual, ceea ce înseamnă o creştere de preţ.
În urma evaluării efectelor produse de Ordinul ministrului sănătăţii nr. 75/2009 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul al preţurilor la medicamentele de uz uman, pe o perioadă de 6 luni de la implementare, respectiv aprilie-septembrie 2009, s-a constatat că scopul pentru care acest ordin a fost emis, acela de a reduce preţurile medicamentelor în medie cu 10%, în beneficiul pacienţilor, a fost atins, se arată în nota de findamentare a noului ordin.
Având în vedere criza economică actuală, care a creat dificultăţi suplimentare atât producătorilor de medicamente inovatoare, cat şi producătorilor de medicamente generice, s-au identificat unele aspecte care se cer a fi îmbunătăţite, se mai arată în nota de fundamentare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ARPIM: Implementarea ordinului privind preţurile medicamentelor va determina o scădere de 153 milioane de lei la bugetul statului Implementarea Ordinului 75/2009 în forma actuală referitor la calcularea preţului la medicamente nu va afecta doar viaţa pacienţilor, ci va determina şi o scădere de aproximativ 153 milioane lei la veniturile bugetului de stat, conform unui studiu de impact realizat de PwC România pentru Asociaţia Română...
Asociaţiile de pacienţi, producătorii de medicamente, farmaciştii cer retragerea proiectului privind preţurile la medicamente Asociaţiile de pacienţi, producătorii de medicamente, farmaciştii au cerut miercuri, într-o dezbatere publică, retragerea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Metodologiei privind modul de calcul şi procedura de avizare şi aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu...
Ministerul Sănătăţii a cerut deţinătorilor autorizaţiei de punere pe piaţă să actualizeze, până pe 10 martie, preţurile medicamentelor Ministerul Sănătăţii a solicitat, luni, deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă să îşi actualizeze, până la data de 10 martie, toate preţurile la medicamentele de uz uman, în conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătăţii 75/2009, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.
Senat: Comisia de sănătate şi-a însuşit modificările propuse de producătorii de medicamente la taxa clawback Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil, marţi, o ordonanţă, cu amendamente propuse de producătorii de medicamente la taxa clawback, prin care aceştia solicită eliminarea unor obligaţii retroactive şi o altă modalitate de calcul a taxei.
Direcţia Farmaceutică a MS a realizat o simulare a preţurilor medicamentelor; ieftinirea ar putea fi şi mai mare de 20% Direcţia Farmaceutică din Ministerul Sănătăţii a realizat o simulare privind preţurile medicamentelor, la solicitarea ministrului Nicolae Bănicioiu, în urma căreia s-a constatat că acestea s-ar putea ieftini în unele cazuri cu mai mult de 20% în cazul aplicării ordinului de ministru, au declarat pentru...
Ţucmeanu (MS): Probabil, după Paşte va scădea preţul medicamentelor compensate Preţul medicamentelor decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar putea scădea după Paşte, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu.