Cele mai citite
 


Ungaria: Demonstraţie a medicilor rezidenţi pentru creşterea salariilor
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o mie de tineri medici rezidenţi au demonstrat joi în centrul Budapestei, solicitând creşterea salariilor şi condiţii de lucru mai bune, informează MTI.
Magor Papp, şeful Asociaţiei Medicilor Rezidenţi din Ungaria, le-a spus participanţilor că slaba finanţare şi condiţiile proaste din spitale îi împiedică pe tinerii medici să-şi facă meseria la standarde înalte şi să-şi construiască o carieră.

Situaţia actuală periclitează serviciile oferite pacienţilor şi sistemul de sănătate în ansamblu, a adăugat el.

Medici din Budapesta, Szeged, Debrecen şi Pecs, îmbrăcaţi în halate albe, s-au adunat în faţa Muzeului Naţional din capitala ungară şi au mărşăluit prin centrul oraşului până la bazilica Sf. Ştefan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primăria Oradea construieşte un bloc ANL pentru medici rezidenţi în curtea Spitalului Municipal Primăria Oradea va construi un bloc ANL pentru medici rezidenţi situat chiar în curtea Spitalului Municipal.
Arad: 30 de medici rezidenţi au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie Arad, 14 iul /Agerpres/- 30 de medici rezidenţi în specialitatea Urologie din Centrele universitare Cluj - Napoca, Oradea, Timişoara şi Arad au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie în cadrul workshopului intitulat 'Urologie pe simulator simbionix' care s-a încheiat joi.
Medicii rezidenţi pot câştiga până la 3.000 de dolari pe lună, în Israel Medicii rezidenţi care vor fi selectaţi pentru bursele de trei ani la prestigiosul centru universitar al Sheba Hospital din Israel, în baza unei program organizat de către Wizrom Software şi Sheba Hospital Israel, vor primi un salariu brut lunar de până la 3.000 de dolari (2.400 de euro), informează...
Medicii rezidenţi clujeni au protestat pentru condiţii salariale mai bune Aproximativ 200 de medici rezidenţi au protestat joi în faţa Prefecturii Cluj faţă de condiţiile din sistemul medical, în special cele salariale, solicitând, printre altele, plata orelor suplimentare şi a gărzilor.
Timiş: Medicii rezidenţi se vor plânge lui Antonescu şi Geoană Un grup de medici rezidenţi, absolvenţi ai promoţiei 2009 a Universităţii de Medicină din Timişoara, îi aşteaptă să soseasca, marţi, la Timişoara, pe Mircea Geoană şi Crin Antonescu pentru a le înmâna câte o scrisoare de protest.
Tulcea: Aproape 90 de burse pentru medicii rezidenţi din judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a solicitat 89 de burse pentru medicii rezidenţi din judeţul Tulcea, alţi 15 medici rezidenţi urmând să nu primească acest drept financiar pentru luna anterioară din diferite motive.