Cele mai citite
 


Gripa A/H1N1: Pacienţii cu risc trebuie să ia rapid antivirale /OMS/
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ le-a cerut joi medicilor să le administreze rapid antivirale pacienţilor cu risc pentru a evita dezvoltarea de maladii grave şi aglomeraţia din spitale, relatează AFP.
Aceste recomandări vizează trei grupe de risc, a indicat o expertă din cadrul OMS, doctor Niki Shindo, într-o conferinţă de presă.

''În primul rând, persoanele cu risc au nevoie să fie tratate cu antivirale cât mai repede posibil, când ele prezintă simptome de gripă, respectiv femeile însărcinate, copiii sub doi ani şi persoanele cu afecţiuni subiacente'', a explicat Niki Shindo.

Celelalte două grupuri de risc cărora trebuie să li se administreze rapid antivirale includ persoanele ale căror simptome se agravează repede, întâmpinând îndeosebi dificultăţi respiratorii şi având febră mare timp de peste trei zile, precum şi cele care au făcut pneumonie. Acestea din urmă trebuie, de asemenea, să primească antibiotice, conform OMS.

Dna Shindo a insistat totodată asupra faptului că ''marea majoritate'' a cazurilor de gripă H1N1 sunt uşoare şi că persoanele îşi revin din boală în câteva zile fără nici un tratament, fără spitalizare.

Ea a precizat, de asemenea, că OMS nu recomandă persoanelor în stare bună de sănătate să ia antivirale ''preventiv'' sau dacă ''au răcit uşor''.

OMS a decis să-şi revizuiască recomandările ca urmare a unor studii care demonstrează că administrarea de medicamente precum Tamiflu permite evitarea apariţiei unor cazuri severe ce pot duce la decesul pacientului în câteva zile.

Printre altele, dna Shindo a semnalat că trei ţări - Ucraina, Afganistan şi Mongolia - se confruntă cu problema aglomerării spitalelor din cauza gripei A/H1N1.

În cazul Ucrainei, procentul cazurilor grave rămâne pentru moment inferior celui înregistrat în emisfera sudică. Se pare că în spitale sunt internate persoane cu simptome uşoare, a precizat dr. Shindo.

Potrivit ultimelor date ale OMS, gripa A/H1N1 a făcut cel puţin 6.071 de morţi în lume de la apariţia sa în urmă cu şapte luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
Gripa A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a 14.142 de persoane /OMS/ Gripa pandemică A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în lume de la apariţia sa în Mexic în martie/aprilie 2009, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ la Geneva, relatează AFP.
OMS a făcut greşeli în gestionarea pandemiei de gripă A/H1N1, dar nu sunt dovezi de 'interese comerciale' /raport/ Comitetul de experţi, care a analizat gestionarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a epidemiei de gripă A/H1N1, a prezentat joi un raport în care susţine că au fost constatate greşeli grosolane în materie de comunicare, dar nu s-au găsit dovezi privind un interes comercial care să fi influenţat...
Gripa A/H1N1 în Franţa: se înmulţesc cazurile grave, bilanţul ajunge la 68 de morţi Epidemia de gripă A/H1N1 se accelerează în Franţa, unde 22 noi decese au fost înregistrate în decurs de o săptămână, ridicând numărul total al morţilor la 68 în Franţa metropolitană /Franţa fără departamentele şi teritoriile de peste mări/, a anunţat joi ministrul sănătăţii, Roselyne Bachelot, informează...
Gripa A/H1N1: mai multe ţări europene încearcă să revândă surplusul de vaccinuri Geneva, 3 ian /Agerpres/ - Franţa, Germania şi Olanda intenţionează să revândă în străinătate o parte din stocurile de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1 comandate în exces, informează AFP.
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.