Cele mai citite
 


Numărul îmbolnăvirilor de gripă porcină a scăzut cu un sfert în Anglia
vineri, 13 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul de noi cazuri de gripă porcină a scăzut în Anglia cu aproape 25% în ultima săptămână comparativ cu săptămâna precedentă, relatează Associated Press.
Agenţia de Sănătate estimează într-un comunicat transmis joi că săptămâna trecută au fost înregistrate circa 64.000 de noi cazuri, comparativ cu 84.000 de cazuri cu o săptămână în urmă.

Cifrele sunt însă doar estimări, din moment ce sunt bazate pe indicatori precum numărul de persoane care şi-au sunat medicii semnalând simptome asemănătoare gripei sau care au apelat numărul special pus la dispoziţie la nivel naţional.

Potrivit oficialilor din sănătate, numărul tratamentelor cu Tamiflu a scăzut, noul virus gripal afectând în prezent copiii sub patru ani.

Marea Britanie a iniţiat săptămâna trecută programul de vaccinare împotriva gripei porcine, începând cu grupele de risc, din aceastea făcând parte angajaţii din spitale, femeile însărcinate şi persoanele cu probleme de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Patru noi cazuri de gripă aviară în Franţa Autorităţile franceze au descoperit patru noi cazuri de gripă aviară înalt patogenă în sud-vestul Franţei, numărul cazurilor ajungând la zece, transmite Reuters.
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 confirmate În ultimele 24 de ore au fost confirmate 82 de cazuri noi de gripă cu virus pandemic A/H1N1, totalul cazurilor înregistrate până în prezent în România ajungând la 3.194, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.